Den årliga poängjakten på Westerlundska gymnasiet


Linnea Kling 2024-05-16

De senaste åren har poängjakten på Westerlundska gymnasiet blivit en viktig tradition för studenterna. Att delta i poängjakten är frivilligt och de flesta åren är det många lag som ställer upp.

Det är en rolig dag för studenterna där man får chansen att släppa loss, efter allt allvarligt och formellt som varit tidigare under året. Poängjakten har även fått en del kritik. Många menar att det bidrar till onödigt hets och att det får studenter att trotsa sina gränser.

- För mig var det en självklarhet att ställa upp. Jag älskar lekar, tävlingar och gruppaktiviteter, så det ska bli superkul! Jag ser fram emot en rolig dag tillsammans med gruppen säger Vera Zetterström, Sa21m.

För alla är inte poängjakten en självklarhet. En av de elever som valt att inte delta på denna typ av studentkamp är Ebba Pettersson, Sa21m.

- Jag tycker inte det är så kul eftersom det bidrar till grupptryck, sen känner jag väl att det inte riktigt är något för mig. Sedan fortsätter hon.

- Jag tycker det är en rolig idé, vi studenter ska ju ta vara på studenten på alla sätt. Men hamnar man i fel lag är nog risken att man gör saker som man inte vill. Det finns absolut roliga saker man ska göra, men även olagliga utmaningar och saker man kommer ångra dagen efter, dessutom filmas allt in.

- Jag kommer sätta mig i solen, ta en öl och kolla på poängjakten. Jag hejar på mina kompisar och alla i klassen, jag hoppas det går bra för dem, men framför allt så hoppas jag att de inte gör någonting som de kommer ångra, säger Ebba.

Vera däremot, menar att det är en rolig dag där allt ska ske på egna villkor. Hon menar att personer som lätt faller för grupptryck ska vara med människor de är trygga med, eller eventuellt inte delta. Allt ska ske av fri vilja.

- Jag känner mig trygg med min grupp, så jag är inte orolig att behöva göra något ja inte vill. Jag tycker det är viktigt att man bara gör utmaningarna man vill och att man vågar säga nej. Allt är frivilligt så man ska inte behöva känna sig tvingad till något säger Vera.


Tipsa en vn Skriv ut





Gamla skolan fick en sista kram 

Nu har de sista eleverna lämnat det gamla Westerlundska gymnasiet. 
Som en avskedsceremoni ställde alla elever i årskurs 1 och 2 upp sig i en ring runt skolbyggnaden, tog varandra...

Läs mer


Hårda strider i studentkampen

NA21 vann studentkampen
- går först i årets studenttåg

Under måndagen avgjordes den prestigefyllda studentkampen där Westerlundskas avgå...

Läs mer

UF-galan 2024 - skolårets händelse

UF-Galan, som hölls den 13 maj, är ett tecken på en festlig avslutning av...

Läs mer

Den årliga poängjakten på Westerlundska gymnasiet

De senaste åren har poängjakten på Westerlundska gymnasiet blivit en viktig...

Läs mer

Det vankas bal på slottet 

Lärarnas besök på nya skolan

Strålande studenter på slottsbalen 

Solförmörkelse - från solsken till mörker

Filip Lange är årets eldsjäl

Taylor Swift kommer till Sverige

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 20/8
Skolstart årskurs 1
Onsdag 21/8
Skolstart årskurs 3
Torsdag 22/8
Skolstart årskurs 2
Fredag 23/8
Lektioner som vanligt

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Neo , Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Hampus, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton