En årlig tradition av brännboll och gemenskap  


Fanny Bayard 2024-04-25



Klass SA23C stod som segrare i SA-slaget och tog hem den åtråvärda bucklan till sist.
Bild:Fanny Bayard
Klass SA23C stod som segrare i SA-slaget och tog hem den åtråvärda bucklan till sist.

Under torsdagseftermiddagen hölls brännbollsturneringen SA-slagetDenna har anordnats av elever som går kursen Ledarskap och organisation. Eftermiddagen fylldes med både glädje och gemenskap


Miriam Björkman är en av de eleverna som har anordnat detta för samhällsvetenskapliga programmets ettor och tvåor. Det som planerades inför var material, spelschema och ett fint pris. Innan gjorde de även en riskanalys ifall något skulle hända, så som en skada för att på bästa sätt kunna vara beredda med att hjälpa till.  

- Det som var svårast var att spelschemat skulle passa med deras schema och se till så att alla lärare har fått möjlighet att ställa in eller flytta sina lektioner. Men de har varit mycket samarbetsvilliga, säger Miriam Björkman.  

På förmiddagen var förberedelserna i full gång. Sa22m hade tröjor som de hade sprutat med färg. Här passade jag på att fråga Elise Wicksell för en kommentar om hur hon trodde att dagen skulle gå. Hon berättar att de hade en god chans för att vinna och i tisdags hade de på idrottslektionen tränat och då kändes det ganska bra.  

- Det ska bli roligt att göra något med klassen och extra roligt såklart om man vinner.  

Efter turneringen var hon inte lika nöjd. Det gick inte riktigt som hon hade tänkt sig men hon tyckte det var kul dock lite tråkigt att de hade domar beslut emot sig. Izak Ekström går i sa22b som gick till finalen där de tyvärr slutade på en välförtjänt andra plats. I tisdags hade deras klass samlats på en rast för att öva men han kände inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Innan var han lite orolig för att vädret inte såg så bra ut men bortsätt från de tyckte han innan turneringen att det skulle vara kul att göra något med klassen.  

- Jag är jävligt nöjd och chockad för trodde mycket sämre om våra förutsättningar, säger Izak direkt efter finalen.  

Sa23c var de som tog hem den fina pokalen proppad med godis efter att ha kämpat sig till finalen. Gustav Aspengren är en av de eleverna som går i sa23c och han berättar att knappt ingen visste att det skulle äga rum en turnering förrän dagen innan. Så när de stod där idag hade de knappt ett lag att ställa upp med. Men han tyckte att det var kul att vinna och att det kändes bra. I början trodde han bara att de skulle vinna mot de andra ettorna inte emot hela sa slaget. 

Eftermiddagen blev lyckad där sam-ettorna och tvåorna fick tänka på något annat än bara skoluppgifter och prov. Det var mycket bra anordnat av eleverna i kursen Ledarskap och organisation. 

- Väldigt bra genomförtDet blev som vi hade tänkt,ett avbrott mitt i all stress och kunna bidra till en fin gemenskap på sa programmet, säger Lene som håller i kursen Ledarskap och organisation.  

 

  


Tipsa en vn Skriv ut



Taylor Swift kommer till Sverige

I vår och sommar så beger sig superstjärnan Taylor Swift ut på vägarna runt om i Europa med sin turné och ska spela i Stockholm för första gången...

Läs mer

EHF P14 har spelat steg fem- ”Just nu känns det surt!”

Den 17/3 stod det klart, killarna i Enköpings HF P14 skulle spela steg fem i Uppsala. I helgen...

Läs mer


Dags för skolval

Idag den 25 april har Westerlundska gymnasiet EU-val på skolan där alla elever på...

Läs mer


En årlig tradition av brännboll och gemenskap  

Under torsdagseftermiddagen hölls brännbollsturneringen SA-slaget. Denna...

Läs mer

Strejk avblåst 

Fick tillbaka över 10 000 kronor

Ny stadsdel vid Coop

WGY om den nya lagen att byta kön

"De läckte hela min identitet”

Påsken är här!

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 7/5
Brännbollsturnering
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Neo , Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Hampus, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton