Ena trafikskola stänger


Axel Elmersjö 2023-06-08

Ena Trafikskolas bilar rullar fram till och med augusti i år. Sedan är det stopp.
Ena Trafikskolas bilar rullar fram till och med augusti i år. Sedan är det stopp.

Den som har köpt körlektioner på Ena Trafikskola bör skynda sig att boka in lektioner alternativt begära pengarna tillbaka. 1 september stänger skolan då Yngve och Karina går i pension.
Den som har köpt körlektioner på Ena Trafikskola bör skynda sig att boka in lektioner alternativt begära pengarna tillbaka. 1 september stänger skolan då Yngve och Karina går i pension.

En av Enköpings mest populära trafikskolor är på väg till stängning.Ena har varit en stor trafikskola för många och hjälpt många ungdomar till körkort. Men nu är stängningen nära. Vad är det som har lett till detta beslut och hur har tiden varit för Ena trafikskola 

 Ena trafikskola har troligen varit den populäraste trafikskolan i Enköping men nu efter 12 år har ägarna, Yngve och Karina Norberg bestämt sig att stänga efter sommaren, den 1 september. Detta är inte på grund av någon konkurs eller liknande, utan att ägarna ska gå i pension. Ägarna är nöjda med sina år att äga en trafikskola och har älskat det. Dom säger att det har varit väldigt roligt att se ungdomar lyckas att ta körkort och följa vägen till körkortet, de menar att detta för det roligaste med jobbet.


Frågan är varför  Ena trafikskola varit så populär genom åren. Om man har kollat på väntetiden att få lektioner har den varit lång genom åren och flera månaders väntan har varit vanligt. Men varför detta. Ägarna svarade att anledningen till detta är på grund av att dom inte ger något enkelt utan att  dom försöker ge så mycket utbildning varje elev behöver. Detta har lett till att elever får den kunskap de behöver och klara körkortet snabbt. Dom försöker också ge en rolig tid hos dom, dom menar att de ska vara roligt att gå och övningsköra hos dom och inte bara vara en tråkig grej man måste göra för att kunna ta körkort. 
 

Frågar en elev på Westerlundskaom hans tid på Ena trafikskola och han svarade att det var väldigt härligt och han är nöjd med tiden hos dom.  

Frågan är nu vad som kommer hända med lokalen som Ena är i. Jag frågade ägarna och dom svarade att en annan anställd på Ena kommer öppna en trafikskola, men denna trafikskola kommer först vara bara för mopeder. Men kommer troligen senare bli en trafikskola för B-körkort också.  

 Enligt Ena trafikskolas hemsida kan de elever som har köpt körlektioner där få köra klart dessa alternativt kontakta trafikskolan för att få pengarna återbetalade.

 


Tipsa en vn Skriv ut



Misstänkt koppling till kriminellt nätverk infiltrerar känt barnspel

"De läckte hela min identitet”

Det var under söndagsnatt när en elev på Westerlundska gymnasiet spelade datorspelet Moviestarplanet som mardrömmen bröt ut. Personen blev trakasserad, uthängd och fick sin personliga information...

Läs mer


Påsken är här!

Slutet av mars är här och påsken har kommit! Påsken firas för att minnas...

Läs mer


Varför är det inget påskbord i år?

Tidigare år har eleverna på Westerlunska gymnasiet fått påskbord serverat i...

Läs mer


Ramadan är i full gång 

Sedan ett par veckor pågår den muslimska högtiden ramadan vilket innebär att...

Läs mer

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

EHF P14 vidare till steg 5

Olika strumpor för allas olikheter

Albin och Noa har chans att få pris 

Gunilla Persson tar sig till lilla Enköping

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 23/4
Världsbokdagen
Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton