Ena trafikskola stänger


Axel Elmersjö 2023-06-08

Ena Trafikskolas bilar rullar fram till och med augusti i år. Sedan är det stopp.
Ena Trafikskolas bilar rullar fram till och med augusti i år. Sedan är det stopp.

Den som har köpt körlektioner på Ena Trafikskola bör skynda sig att boka in lektioner alternativt begära pengarna tillbaka. 1 september stänger skolan då Yngve och Karina går i pension.
Den som har köpt körlektioner på Ena Trafikskola bör skynda sig att boka in lektioner alternativt begära pengarna tillbaka. 1 september stänger skolan då Yngve och Karina går i pension.

En av Enköpings mest populära trafikskolor är på väg till stängning.Ena har varit en stor trafikskola för många och hjälpt många ungdomar till körkort. Men nu är stängningen nära. Vad är det som har lett till detta beslut och hur har tiden varit för Ena trafikskola 

 Ena trafikskola har troligen varit den populäraste trafikskolan i Enköping men nu efter 12 år har ägarna, Yngve och Karina Norberg bestämt sig att stänga efter sommaren, den 1 september. Detta är inte på grund av någon konkurs eller liknande, utan att ägarna ska gå i pension. Ägarna är nöjda med sina år att äga en trafikskola och har älskat det. Dom säger att det har varit väldigt roligt att se ungdomar lyckas att ta körkort och följa vägen till körkortet, de menar att detta för det roligaste med jobbet.


Frågan är varför  Ena trafikskola varit så populär genom åren. Om man har kollat på väntetiden att få lektioner har den varit lång genom åren och flera månaders väntan har varit vanligt. Men varför detta. Ägarna svarade att anledningen till detta är på grund av att dom inte ger något enkelt utan att  dom försöker ge så mycket utbildning varje elev behöver. Detta har lett till att elever får den kunskap de behöver och klara körkortet snabbt. Dom försöker också ge en rolig tid hos dom, dom menar att de ska vara roligt att gå och övningsköra hos dom och inte bara vara en tråkig grej man måste göra för att kunna ta körkort. 
 

Frågar en elev på Westerlundskaom hans tid på Ena trafikskola och han svarade att det var väldigt härligt och han är nöjd med tiden hos dom.  

Frågan är nu vad som kommer hända med lokalen som Ena är i. Jag frågade ägarna och dom svarade att en annan anställd på Ena kommer öppna en trafikskola, men denna trafikskola kommer först vara bara för mopeder. Men kommer troligen senare bli en trafikskola för B-körkort också.  

 Enligt Ena trafikskolas hemsida kan de elever som har köpt körlektioner där få köra klart dessa alternativt kontakta trafikskolan för att få pengarna återbetalade.

 


Tipsa en vän Skriv ut

BRAND PÅ SKOLAN

”Är det verkligen en slump att tre saker händer på samma dag?”

Idag, torsdag, är stämningen konstig på Westerlundska Gymnasiet. Förutom att hela Teknikkorridoren är avstängd efter branden igår är ett klassrum på...

Läs mer


Brand utbröt på Westerlundska 

Vid lunchtid på onsdagen utrymdes hela Westerlundska efter att en brand startat i...

Läs mer

AFRY om samarbetet med Westerlundska

I fredags och under lördagen hölls den årliga Enköpingsmässan. Det ä...

Läs mer
På ytterväggen på modulen där ekonomieleverna har sina lektioner sitter ett anslag om att kameraövervakning sker.

Kameror uppsatta i modulerna

Förra året förstördes bland annat TV-apparater och brandsläckare av...

Läs mer

Möten med ABC-gruppen är i gång med årkurs två

Läraren vann guld

Hur viktig är egentligen UF-frukosten?

Elev på WGY offer för dödsskjutning 

"Vi är taggade på nollning"

Ready for Life- ”Få upp ögonen för nya möjligheter!”

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emil, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Vilja, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris, Elton