Tema Enköping

Här samlas EPA-raggarna


Gustav Ahlqvist 2023-06-15Sladda runt på vintrarna, lägga ”varv”, dunka hög musik,snacka bilar och deras motorer. Låter detta lockande? Ja då är parkeringen bakom tågstationen en plats för dig. Det är nämligen samlingsplatsen för de flesta ”EPA-Raggarna”. Det kan beskrivas som en fest för bilintresserade ungdomar. 

Något som är allt vanligare bland dagens ungdomar är att åka EPA-traktor, ibland bara åka runt men ibland för att samlas många på ett ställe. Ett av de mest populära ställena är parkeringen bakom tågstationen 

Jag har intervjuat en av mina vänner som brukar vara där med sina andra vänner för att ta reda på varför de just hänger där.  

En fråga som måste besvaras är varför just där och det är ett ganska simpelt svar, det är en ren slump egentligen då alla tar sina bilar dit, sen är det en bonus att det blir halt där på vintrarna så man kan sladda. 

Förutom att sladda runt med sin bil så finns det många olika saker att göra där. De brukar umgås med sina vänner, kolla motorer och lyssna på musik. Det förekommer alkohol där ibland på kvällarna, de brukar inte umgås där under dagtid. Tyvärr förekommer bråk ibland men det är väldigt sällan det sker. Man kan säga att det är en bra samlingsplats för alla ”EPA-Raggareatt umgås, många där är väldigt bilintresserade så det passar att man träffar folk med samma intresse som än själv.

- Jag hade aldrig kunnat så mycket om bilar om jag inte hängt på tågan och träffat de människor jag träffat. 

Något som är väldigt viktigt där är hög musik som kallas ”EPA-dunk”. Några populära artister inom denna genre är Rasmus Gozzi, Fröken Snusk och Ringnes-Ronny. 

 

 


Tipsa en vän Skriv utLängst till höger står årets lucia i Enköping
Längst till höger står årets lucia i Enköping

Lovisa Erikssjö är årets lucia

"Lucia är ett stort hedersuppdrag"

Den utvalda lucian i Enköping i år är Lovisa Erikssjö. Förra året fick hon vara med i luciakören och i år fick hon förfrågan om att vara med i...

Läs mer
- Det är inte så ofta jag hinner besöka gymnasieskolor, men Westerlundska där mina båda döttrar har gått vill jag gärna komma till, sa Jessika Roswall under fredagens besök.

EU-ministern på besök på Westerlundska

Roswall om brottslighet, klimat och krig

Vi lever i en orolig tid med organiserad brottslighet, klimatångest och närvarande krig...

Läs mer


Evelina Hansson is back

Evelina Hansson är en före detta elev från samhällsprogrammet på...

Läs mer


Räntan höjs med över 100%

Centrala Studiestödsnämnden förkortat CSN höjer nu räntan med över...

Läs mer

Onebuying prickade rätt - årets julklapp

Nu är vintern här

Streetfood Friday på skolor i Enköpings kommun

Första spadtaget för framtidens kommunhus

Hon var på plats i östra Jerusalem
"Göd inte hatet"

Öppet hus lockade många nyfikna nior

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Lördag 9/12
Street Feet show
Söndag 10/12
Street Feet show
Nobeldagen
Måndag 11/12
Street Feet show
Tisdag 12/12
Street Feet show
Onsdag 13/12
Luciafirande
Torsdag 21/12
Jullov!
Söndag 24/12
Julafton
Söndag 31/12
Nyårsafton!

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Victor, Rebecca, Axel, Stina, Mustafa, Emil, Paula , Klara , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Tilde, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton