Streetfood Friday på skolor i Enköpings kommun


Tyra Litström Ebba Petersson 2023-11-30I Enköpings kommun på alla skolor har det varit "streetfood Friday"- tema på skolmaten. Två fredagar i rad på Westerlundska så serverades det vegetarisk mat med street food tema. Det blev blandade åsikter från eleverna.

Runt på olika kommunala skolor i Enköpings kommun har det serverats vegetarisk mat med street food-tema på fredagar. Två fredagar i rad serverades det vegetarisk mat på Westerlundska gymnasiet. Enköpings kommun införde detta med budskapet att vegetarisk och vegansk mat också kan vara spännande och att det är bra att testa något nytt.

Det var blandade åsikter hos eleverna om detta initiativ. Det var många elever som kom i början och testade men sedan minskade det elever i matsalen. Det var blandat med åsikter, vissa blev positivt överraskade medan andra tyckte det var helt värdelöst. Matsvinnet var ganska högt säger Magnus Karlsson kökschef på Westerlundska gymnasiet.

- Det var en utmaning i köket att laga denna vegetariska mat, det var svårt att få till det på ett bra sätt och att maten skulle hålla sig fräsch säger Magnus Karlsson kökschef på Westerlundska gymnasiet.

Kökspersonalen tyckte det var spännande att testa laga något nytt. Dom fick tänka lite utanför rutan med smaker och olika ingredienser. Personalen tyckte det var goda smaker på maträtterna. Den svåra utmaningen för personalen var att det skulle passa alla.

- Vissa grejer var enkla att laga, det enkla som blev var bara var en rätt att laga och inte flera rätter som vi brukar. Vi hade gärna velat ha två olika rätter så man kan välja mellan så vi får hit fler som äter säger Magnus Karlsson, kökschef på Westerlundska gymnasiet.


Tipsa en vn Skriv utSveriges Natoansökan

Nu är Sveriges medlemskap i Nato väldigt nära. 16 maj 2022 bestämde sig regeringen med stöd från riksdagen att Sverige ska ansöka för medlemskap i militä...

Läs mer


Ronaldo avstängd efter olämplig gest

Ballon d’Or vinnaren och fotbollstjärnan Cristiano Ronaldo blev under gårdagen i...

Läs mer

Idag är det skottdagen

Vart fjärde år är det skottår, detta innebär att en extra dag läggs...

Läs mer
Gustav Ahlqvist och Victor Dahlin som är taggade inför 100 - dagars

100 dagar kvar till studenten firas

Det börjar närma sig studenten och den 26 februari är det 100 dagar kvar vilket...

Läs mer

UF-året har väckt många känslor

Nu vankas det sportlov

Samir och Viktor chockar på helt fel sätt i Melodifestivalens första deltävling 

UF mässan i full gång på WGY

Ella hamnade i diket 

Dags för den årliga UF-mässan 

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Måndag 4/3
Biljettsläpp till Balen, plats kompassen, 10.30
Söndag 24/3
75 dagars
Fredag 29/3
Påsklovet startar
Lördag 30/3
Studentfesten , Plats Cinema
Tisdag 16/4
50 dagars
Torsdag 25/4
40 dagars
Måndag 6/5
30 dagars
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Mösspåtagning i skola
Bal på Haga slott
Söndag 26/5
10 dagars
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN
Söndag 9/6
EU-val

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Ebba, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Casper, Vera, Chris, Chris, Elton