510 nya elever på WGY

"Vi är taggade på nollning"


Felicia Johansson 2023-09-14

Varje år kommer det alltid nya elever till Westerlundska gymnasiet som vill påbörja sin utbildning som man har valt. Om man kommer in på sitt förstahandsval är kanske inte garanterat men i år var det många som kom in på ens förstahandsval och framför allt de som går El- och energiprogrammet samt Teknikprogrammet som är helt fullt.

16 augusti 2023 började skolstarten för elever födda år 2007 på Westerlundska gymnasiet i Enköping. Många brukar kunna känna sig rädda eftersom man börjar på en helt ny skola, ny klass och för vissa kanske man börjar i en klass där man inte känner någon alls. Det är en stor skillnad mellan grundskolan och gymnasiet men det är också spännande att lära sig nya ämnen, träffa nytt folk och skaffa nya vänner men framför allt är det ett helt system som man inte stött på tidigare. Nästan 4 veckor efter skolan dragit i gång har några elever fått en egen uppfattning.

Vera Lindberg, Emma Åkerberg och Molly Dahlin från TE23B har nyligen börjat skolan och känner redan att det har hamnat i en bra klass men att första dagarna var väldigt stelt. Det är grupperat men alla kan vara och prata med varandra vilket är väldigt normalt i början.

Vad ser ni mest fram emot och vad ser ni minst fram emot?

- Det vi mest ser fram emot är Designinriktningen som låter väldigt kul och det vi minns ser fram emot är matten för det kommer gå fort fram, bli stressigt och att man inte kommer hänga med.

I en intervju med skolrektorn Daniel Hellström berättar han att nästan alla som sökte till Westerlundska Gymnasiet har kunnat tagits emot och att El programmet och Teknikprogrammet är helt fullt och Ekonomiprogrammet är nästan fullt men att det finns några platser kvar. Daniel berättar även att idag har vi 501 1:or vilket är den största gruppen som finns på skolan. Räknar man med anpassade gymnasieskolan hamnar siffrorna på 510 elever på hela skolan. Yrkesprogrammen här i Enköping har från elever i årkurs 1 än vad man har haft på ett antal år, Även Estet har ökat.

I en intervju med eleverna på samhällsprogrammet i årskurs 1 berättar Ida Malmberg, Naja Kuman, Anton Sundbom och Isak Johansson från SA23B att dom valde sam för att det är en bred linje och ville inte gå ekonomi för det är allt för mycket matte. Klassen är väldigt bra, ingen som är jobbig, tjejerna har en bra sammanhållning och det är inget drama och inget grupperat. Sociologi och nollningen ser dom mest fram emot och ser minst framemot matten.

 


Tipsa en vän Skriv ut

BRAND PÅ SKOLAN

”Är det verkligen en slump att tre saker händer på samma dag?”

Idag, torsdag, är stämningen konstig på Westerlundska Gymnasiet. Förutom att hela Teknikkorridoren är avstängd efter branden igår är ett klassrum på...

Läs mer


Brand utbröt på Westerlundska 

Vid lunchtid på onsdagen utrymdes hela Westerlundska efter att en brand startat i...

Läs mer

AFRY om samarbetet med Westerlundska

I fredags och under lördagen hölls den årliga Enköpingsmässan. Det ä...

Läs mer
På ytterväggen på modulen där ekonomieleverna har sina lektioner sitter ett anslag om att kameraövervakning sker.

Kameror uppsatta i modulerna

Förra året förstördes bland annat TV-apparater och brandsläckare av...

Läs mer

Möten med ABC-gruppen är i gång med årkurs två

Läraren vann guld

Hur viktig är egentligen UF-frukosten?

Elev på WGY offer för dödsskjutning 

"Vi är taggade på nollning"

Ready for Life- ”Få upp ögonen för nya möjligheter!”

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emil, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Vilja, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris, Elton