Westerlundska lockar nya elever 
med öppet hus och estetshower


Fanny Bayard 2022-11-15

Eleverna som går estetiska programmet har varit på turné under flera dagar för att presentera sitt program för niondeklassare.
Eleverna som går estetiska programmet har varit på turné under flera dagar för att presentera sitt program för niondeklassare.

Lyne Issa i ES22 spelar bas i ett av banden som varit på turné på högstadieskolor i Enköping och Håbo.
Lyne Issa i ES22 spelar bas i ett av banden som varit på turné på högstadieskolor i Enköping och Håbo.


Nu är det äntligen dags för öppet hus igen på Westerlundska gymnasiet. Detta kommer ske onsdagen den 16 november. Lärare och elever ser mycket fram emot att träffa nya blivande elever.

Öppet hus är ett mycket bra tillfälle för nya elever som ska börja i gymnasiet höstterminen 2023 för att börja tänka på vad man vill gå för program. Det går till på det sättet att man går emellan de program som man vill veta mer om och där får man en inblick från lärare och elever vad linjen handlar om.

Samhällsprogrammet kommer vara i samhälls studierum där det kommer stå skyltar med en massa information på. Samhällselever kommer att kunna svara på besökarnas frågor och funderingar de har. Det kommer även finnas en tävling som besökarna kan delta i.

Försäljning- och serviceprogrammet kommer att visa upp sig i sal E50 tillsammans med 4 UF-företag, muntlig presentation, försäljning och deras samarbetspartners.  

Estetiska programmet kommer vara nere på stora skolan där de kommer stå i en monter. Estet har under höstterminen dessutom varit ute på turné för att visa upp sig för blivande elever på sju olika skolor runt om och i Enköping. Lyne Issa är en av de elever som var med på denna turné och tyckte att det var en rolig grej att göra.

Var du nervös inför att uppträda?

- Ja lite i början innan man skulle gå ut och spela, speciellt om man kände någon på skolan som man skulle framföra det till. Men när man väl började spela så var de bara kul, säger Lyne.

Det man framförde under denna turné var rock och pop där två olika grupper framförde olika låtar. Efter framförandet så fick publiken ställa de frågor man hade till eleverna som hade uppträtt.

Teknik, Ekonomi, Natur, Fordon- och transport, Bygg- och anläggning, Vård och omsorg, Barn och fritid kommer också att visa upp sig på olika sätt under denna kväll. Förutom att alla programmen kommer visa upp sig på sitt sätt så kommer alla även ha personer som finns i cafeterian. Lärare och elever hoppas att det kommer mycket folk och är redo för att kunna svara på besökarnas frågor så bra de kan.Tipsa en vän Skriv ut- Det är inte så ofta jag hinner besöka gymnasieskolor, men Westerlundska där mina båda döttrar har gått vill jag gärna komma till, sa Jessika Roswall under fredagens besök.
- Det är inte så ofta jag hinner besöka gymnasieskolor, men Westerlundska där mina båda döttrar har gått vill jag gärna komma till, sa Jessika Roswall under fredagens besök.

EU-ministern på besök på Westerlundska

Roswall om brottslighet, klimat och krig

Vi lever i en orolig tid med organiserad brottslighet, klimatångest och närvarande krig runtom i världen. Det är mer än lägligt att Jessika Roswall, Sveriges...

Läs mer


Onebuying prickade rätt - årets julklapp

Årets julklapp i år är ”sällskapsspelet”, med motiveringen ”...

Läs mer


Nu är vintern här

Det har blivit kallare och kallare i Enköping under det senaste veckorna. Nu har detta bö...

Läs mer


Streetfood Friday på skolor i Enköpings kommun

I Enköpings kommun på alla skolor har det varit "streetfood Friday"- tema på...

Läs mer

Första spadtaget för framtidens kommunhus

Hon var på plats i östra Jerusalem
"Göd inte hatet"

Öppet hus lockade många nyfikna nior

UF-företaget med i Sveriges Radio

Tryckt och dämpad stämning för svenskar i Bryssel efter attentatet

Ellen från Jyväskylä lär sig svenska på WGY

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Lördag 9/12
Street Feet show
Söndag 10/12
Street Feet show
Nobeldagen
Måndag 11/12
Street Feet show
Tisdag 12/12
Street Feet show
Onsdag 13/12
Luciafirande
Torsdag 21/12
Jullov!
Söndag 24/12
Julafton
Söndag 31/12
Nyårsafton!

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Victor, Rebecca, Axel, Stina, Mustafa, Emil, Paula , Klara , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Tilde, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton