Både damerna och herrarna gör upp i handbolls-VM på hemmaplan


Oliwer Englund, Mustafa Fajek 2023-01-28


Handbolls-VM har dragit i gång för någon vecka sedan. Det spelas mellan den 11–29 januari, det spelas bland annat i Malmö, Jönköping, Kristianstad, Stockholm och Göteborg som är Sveriges värd detta VM. Även Polen har fått stå för några matcher.


Världsmästerskapet i handboll för herrar har anordnats av International Handboll Federation sedan 1938, och spelas sedan 1993 vartannat år. Notera att turneringen endast gäller handboll för sjumannalag på inomhusplan vilket ej skall förväxlas med handboll för elvamannalag.

Det är ett unikt år för Sverige eftersom båda damerna och herrarna spelar VM i Sverige under samma år. Det har gått väldigt bra för Sverige hittills i gruppen då de har vunnit alla 3 gruppspels matcher med en målskillnad på +50. Sverige är en av favoriterna i VM 2023 bakom Frankrike och Danmark.

Truppen ser bra ut förutom att Valter Chrintz som är publikfavorit. han fick en korsbandsskada som gör att Valter har varit borta i ungefär 3 månader från handbollen och kommer ungefär vara borta 5 månader till.  

Vi intervjuade några elever på Westerlundska gymnasiet där vi fick ganska blandade resultat där vissa trodde att bland annat Sverige, Danmark, Frankrike skulle ta hem vinsten. En av eleverna var Nicodemus Berghäll.

Vilka tror du kommer vinna handbolls VM och varför?

-          Jag tror att Danmark kommer vinna i år på grund av deras starka trupp.

Har du haft mycket koll på handbolls VM i år?

-          Jag brukar inte kolla på handbolls-VM så ofta men i år så har jag haft lite bättre koll på hur det har gått för Sverige.


Tipsa en vän Skriv ut

Vad händer vid Korsängens konstgräsplan?

Vid Korsängens konstgräs byggs det ordentligt. Ett projekt som lockar intresset hos många och varit efterlängtad av många. Vad är det egentligen som byggs? Jo, vi har...

Läs mer


Champions League är i gång igen

Nu har slutspelen i Champions League satt i gång igen, de 16 bästa lagen i Europa...

Läs mer


Danmark segare i handbolls-VM tredje gången i rad

Som förväntat tog Danmark hem guldet i handbolls-VM 2023 mot Frankrike som blev på...

Läs mer

Både damerna och herrarna gör upp i handbolls-VM på hemmaplan


Handbolls-VM har dragit i gång för någon vecka sedan. Det spelas mellan den...

Läs mer

ESK Hockeys lysande historia

Skrällarnas VM fortsätter att överraska

Skrällarnas VM

Vilka tror WGY vinner fotbolls-VM?

Är NIU & LIU värt stressen?

”Stubbracet hela landet kommer prata om”

Fredagen den 24 mars 2023 - klockan 06:39
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav , Gustav, Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris