Måndagen den 29 april 2024 - klockan 01:44
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

PRAO


JOHANNES Söderbäck-Kirksaether 2012-06-10

Jag har varit på OSKAR OCH DEN LILLE. Det är en restaurang där man kan äta danska mackor, smörrebrö och så klart vanlig mat. Men just det ,är det som är det speciella med den restaurangen, att man kan äta danska smörrebrö.

Jag började klockan 11:00 och slutade 14:00 .När jag fick höra det , trodde jag att jag skulle tycka att det var jätte lite tid, men det var helt perfekt. När man kom in i restaurangen så låg bardisken rakt innan för dörren,och det hängde massor med bilder över den disken. Bilderna föreställde kung Oscar II.

Det var rätt tomt och tyst när jag tittade in. I köket låg en köks-ö som stod mitt i rummet. Rummet var rätt litet, men helt okej. Till höger fanns ett rum där man kunde hänga av sig kläder, och ett litet kontor. Bakom den lilla ön fanns en stor diskbänk. När jag gick in på toan tänkte jag på en film, för bredvid den vanliga toan fanns en liten toa typ 12CM hög. Han hade den där, för att restaurangen heter ju OSKAR OCH (DEN LILLE). I början hade jag rätt tråkigt, men sen när jag fick göra lite saker blev det roligt. Först när jag kom dit så fick jag göra lite mackor och skära lite saker som citron, lax, rödbeta mm, eller lite och lite ,rätt mycket faktiskt....! Det var mycket att göra, för det skulle vara en student fest där.

Jag blev lite överraskad av hur lätt det var att göra en macka. Jag fick göra två olika sorters mackor, en var en ägg & räkmacka och den andra var en lax macka. Lite då och då fick jag gå ut och sätta mig och villa lite. Jag fick som uppgift att skära rödbetor, de såg ut som bollar i början, men sen när man dela den på mitten såg det ut som hjärnor. Jag fick skölja av borden ute, för att de skulle bli rena.

Jag tyckte att det var roligt att jag fick komma till deras restaurang och det var jätte roligt att vara där.. Jag fick lära mig mycket, som hur man gör mackor, ett litet knep för att det ska se ut som att mackan ser större ut..... men det tänker jag inte säga här för det är en yrkes hemlighet.Jag skulle kunna tänka mig att jobba med detta, för man får skapa med olika råvaror, använda sin fantasi och göra vackra saker.


Tipsa en vn Skriv ut



                                                                                 prao
---------------------------------------------------------------------------

Jag har praoat på ... tja jag tror att det hette Gökboet.


 

Jag och en min klasskompis ringmärkte fåglar (yay!) på ett ställe som kallas Gökboet. Vi kollade in i fågelholkar för att se...

Läs mer

PRAO


Jag har varit på OSKAR OCH DEN LILLE. Det är en restaurang där man kan äta...

Läs mer
No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF