Casper The Ghost - Resan till succé


Max Lindblad 2021-04-14


Den 21 åriga Artisten Casper från Uppsala har uppnått miljoner av spelningar på Spotify. Med sitt kändaste släpp ”Bound” har han nått drygt 9 miljoner streams. Casper studerade gymnasiet på Celsiusskolan i Uppsala på Samhällsprogrammet, och det var där hans resa med musiken startade.


Till en början så började Casper lägga ut låtar för skojs skull på plattformen Soundcloud för att senare börja lägga ut seriösare projekt på Spotify.

 – När jag släppte låten Bound så var jag ganska oseriös och gjorde mest musik ur syftet att ha roligt, säger Casper.

Även om Casper gjort mycket rap låtar så har han ändå börjat experimenterat med andra genrer som tex rock. I hans senaste släpp Again så blandade Casper rock med hiphop och det fick ett otroligt bra resultat. – Jag gjorde klart Again för ungefär ett år sen, så det är skönt att äntligen få släppa den säger Casper.

Casper tar mycket inspiration från äldre plattor och använder elementen i sin musik, detta hör man i just “Again”

 – När jag var liten så lyssnade jag mycket på rock med min Pappa, Jag lyssnade också mycket på Sum 41, Green Day och Nirvana. Så man kan säga att jag får mycket inspiration från gammal musik säger Casper.

Svårigheterna under Coronapandemin

I över ett år så har Corona pandemin drabbat alla människor i världen, Och de som lider väldigt mycket av detta är artister och musikproducenter på grund av dess restriktioner.

Casper The Ghost hade planerat sin första turne 2020 men Corona stoppade den planen väldigt fort.

-Vi hade planerat att ha våran första turne i år som tyvärr blev inställd, det tyckte jag var väldigt tråkigt. Det är också trist att sitta i sin egna lägenhet och kolla in i samma vita vägg hela tiden, Säger Casper.

Hur lyckas man i musikindustrin?

-Bygg en relation med personen du samarbetar med, Våga kliva ut ur din Comfort Zone och gör det du tror på. Ha kul och oroa dig inte över siffrorna.


Tipsa en vän     Skriv ut- Vi skyddar den med blod, svett och tårar, säger Nova, Freja och Lina i NA19 som har tagit över ansvaret för samlingen av leksaker från Kinderägg.
- Vi skyddar den med blod, svett och tårar, säger Nova, Freja och Lina i NA19 som har tagit över ansvaret för samlingen av leksaker från Kinderägg.

Natureleverna samlar äggleksaker

Treorna på det naturvetenskapliga programmet på Westerlundska samlar på kinderäggleksaker.
Det har pågått i flera år och favoriterna är de hängande...

Läs mer
Voldemort, Harry Potter och Hermione aka Valter Nadelius, Oskar Wahllund och Emilia Lundqvist i NA20A i Westerlundskas korridorer idag.<br /><br />

Pippi och Potter på plats på Naturprogrammet

Sista fredagen före höstlovet gick i filmens och litteraturens tecken på...

Läs mer

Vad händer egentligen i svenska tv-världen?

Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson misstänks för övergrepp då två...

Läs mer


Casper The Ghost - Resan till succé

Den 21 åriga Artisten Casper från Uppsala har uppnått miljoner av spelningar...

Läs mer

WGY elevers svar kring roliga alla <3 dag frågor.

Låtar från flera olika genrer som kan göra den gråa vardagen lite roligare.

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam