Vad händer egentligen i svenska tv-världen?


Linnea Andersson 2021-05-20

Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson misstänks för övergrepp då två kvinnliga deltagare har polisanmält honom. Viaplay och Viafree har därför stoppat sändningen och tagit bort senaste säsongen.

Svenska dokusåpan Paradise Hotel har senaste veckan blivit väldigt omtalat på grund av de händelser som hänt i programmet.

I senaste avsnittet av säsong 14 i Paradise Hotel så ser man hur deltagaren Toby Johnson sexuellt ofredar två kvinnliga deltagare. Enligt en jurist skulle övergreppen kunna klassas som våldtäkt och sexuellt ofredande.

Som det ser ut just nu har Viaplay och Viafree till och med tagit bort senaste säsongen av Paradise Hotel på sin streamingtjänst. Vi vet inte när säsongen kommer tillbaka, och om den ens gör det.

Det som hände det senaste avsnittet av Paradise Hotel har skakat hela Sverige, och det är först och främst på sociala medier som instagram och Tiktok detta pratas öppet om. Det har riktats hård kritik mot produktionen bakom Paradise Hotel eftersom de inte agerat mer kraftfullt tidigare. Inte för ens ett halvår senare då de släppte avsnittet. Om någon som jobbar i teamet i produktionen sett brotten utan att ingripa har dessa också ett ansvar säger advokaten Emma Persson till Göteborgs-posten.

Detta ämne har blivit väldigt stort och förargat många, influencers har också blivit involverade i denna diskussion, där många vill uppmana till att sluta följa honom och ta tag i situationen. Det är inte första gången något sånt här händer i svensk tv och det måste upphöra. Detta är något som bland annat instagramkontot exonphspoiler skriver ut i sina händelser.

De två drabbade: Annie Dahlberg och Jennifer Paatere pratar öppet om det som hände i avsnittet för bland annat Expressen.

Dokusåpan Ex on the beach har därefter också beslutat att inte streama säsongen som skulle komma 2021 på grund av omständigheterna i Paradise Hotel. ”Vi har valt att ställa in den planerade produktionen av Ex on the beach då vi helt enkelt inte tror att det är vad tittarna vill ha just nu” skriver Sanna Gollnem PR-ansvarig på Discovery networks till Expressen.

 

Källor –

https://tv.aftonbladet.se/video/327949/krishanteraren-om-paradise-hotel-panikartat

https://www.youtube.com/watch?v=iGtskpkE-Y4

https://www.gp.se/kultur/kultur/advokaten-om-paradise-hotel-troligtvis-%C3%A5tal-1.45363532


Tipsa en vän     Skriv ut- Vi skyddar den med blod, svett och tårar, säger Nova, Freja och Lina i NA19 som har tagit över ansvaret för samlingen av leksaker från Kinderägg.
- Vi skyddar den med blod, svett och tårar, säger Nova, Freja och Lina i NA19 som har tagit över ansvaret för samlingen av leksaker från Kinderägg.

Natureleverna samlar äggleksaker

Treorna på det naturvetenskapliga programmet på Westerlundska samlar på kinderäggleksaker.
Det har pågått i flera år och favoriterna är de hängande...

Läs mer
Voldemort, Harry Potter och Hermione aka Valter Nadelius, Oskar Wahllund och Emilia Lundqvist i NA20A i Westerlundskas korridorer idag.<br /><br />

Pippi och Potter på plats på Naturprogrammet

Sista fredagen före höstlovet gick i filmens och litteraturens tecken på...

Läs mer

Vad händer egentligen i svenska tv-världen?

Paradise Hotel-deltagaren Toby Johnson misstänks för övergrepp då två...

Läs mer


Casper The Ghost - Resan till succé

Den 21 åriga Artisten Casper från Uppsala har uppnått miljoner av spelningar...

Läs mer

WGY elevers svar kring roliga alla <3 dag frågor.

Låtar från flera olika genrer som kan göra den gråa vardagen lite roligare.

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam