Fler tjejer får hockey på skolschemat


Saga Borén 2021-10-27


Höstterminen 2020 var första gången tjejer började på LIP hockey på Westerlundska skolan. Det var tre tjejer som började hösten 2020 och nu är det fem tjejer som kör. Det finns ingen egen hockeyinriktning för tjejerna så de tränar tillsammans med killarna måndag och tisdag morgon.


LIP står för lokal idrottsprofil och det innebär att man tränar i detta fall hockey två gånger i veckan på skoltid. Tidigare har endast killar kört hockey på skoltid på Westerlundska skolan men nu har även tjejer börjat. ESK hockey har inget damlag och därmed finns det inte så många tjejer som spelar hockey. Deras äldsta tjejer spelar i ESK damjuniorer och där är de äldsta födda 2003. Därför har det inte funnits några tjejer som velat köra LIP hockey som sin inriktning på Westerlundska gymnasiet innan men det kan också bero på att dem inte vetat så mycket kring detta. Men förra året började äntligen tre nya tjejer på LIP hockeyn och nu har det utökat till fem tjejer. Eftersom de bara är fem tjejer som kör så tränar de tillsammans med killarna på tisdag och måndag morgon födda 2005 till 2003. Deras tränare är Markus Krantz. En av tjejerna som är med är Lisa Borén som går sista året på samhällsprogrammet nu.

Vad tycker du om att få träna hockey på skoltid?

-          Jag tycker det är väldigt roligt att jag får träna hockey på skoltid, det är mitt andra år jag kör nu och jag har utvecklats väldigt mycket av dessa träningar, säger Lisa Borén.

Vad tycker du om att träna med killarna?

-          I början var det lite svårt eftersom de flesta är större än oss tjejer och bättre men nu tycker jag att det känns bättre och vi tjejer vågar mer, säger Lisa Borén.

Vad tycker du om tränaren?

-          Markus Krantz är en jättebra och pedagogisk hockeytränare. Han har hjälpt oss tjejer att utveckla väldigt mycket. Speciellt nu när inte vi, damjuniorerna i ESK har någon huvudtränare så är vi jätteglada att ha två träningar med Markus i veckan, säger Lisa Boren.

En annan tjej som spelar hockey heter Emma Forsman och hon går andra året på samhällsprogrammet.

-          Jag tycker att det är roligt och jag känner att jag utvecklas av träningarna, ibland kan det vara lite jobbigt att träna på morgonen, men efter känns det bra och det är skönt att slippa jobbiga lektioner i skolan, säger Emma Forsman.


Tipsa en vän     Skriv ut

Gymnasieelev debuterar i ESK:s a-lag

 

Den 20:e oktober, en onsdagskväll så gjorde Ludvig Siljesvärd en elev på WGY, A-lags debut för ESK hockey div.1 mot...

Läs mer


Fler tjejer får hockey på skolschemat

Höstterminen 2020 var första gången tjejer började på LIP hockey på...

Läs mer


Fanna BK illa ute i kvalspelet till P19 division 1

Efter inledande förlusten borta mot Vaksala SK reste Fanna BK:s juniorlag till Uppsala fö...

Läs mer
Arvid Boquist, försöker hitta balans mellan träning och vila.

Arvid, Alvin och Linn storsatsar på sina sporter 

På Westerlundska finns flera framgångsrika idrottare. 
Vi har pratat med nå...

Läs mer

Adam gör debut i AIK:s a-lag

Satsa på fotboll under skoltid

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kalender

Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Blombud UF

Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Clara, Axel , Oliver , Maryam