Fler tjejer får hockey på skolschemat


Saga Borén 2021-10-27


Höstterminen 2020 var första gången tjejer började på LIP hockey på Westerlundska skolan. Det var tre tjejer som började hösten 2020 och nu är det fem tjejer som kör. Det finns ingen egen hockeyinriktning för tjejerna så de tränar tillsammans med killarna måndag och tisdag morgon.


LIP står för lokal idrottsprofil och det innebär att man tränar i detta fall hockey två gånger i veckan på skoltid. Tidigare har endast killar kört hockey på skoltid på Westerlundska skolan men nu har även tjejer börjat. ESK hockey har inget damlag och därmed finns det inte så många tjejer som spelar hockey. Deras äldsta tjejer spelar i ESK damjuniorer och där är de äldsta födda 2003. Därför har det inte funnits några tjejer som velat köra LIP hockey som sin inriktning på Westerlundska gymnasiet innan men det kan också bero på att dem inte vetat så mycket kring detta. Men förra året började äntligen tre nya tjejer på LIP hockeyn och nu har det utökat till fem tjejer. Eftersom de bara är fem tjejer som kör så tränar de tillsammans med killarna på tisdag och måndag morgon födda 2005 till 2003. Deras tränare är Markus Krantz. En av tjejerna som är med är Lisa Borén som går sista året på samhällsprogrammet nu.

Vad tycker du om att få träna hockey på skoltid?

-          Jag tycker det är väldigt roligt att jag får träna hockey på skoltid, det är mitt andra år jag kör nu och jag har utvecklats väldigt mycket av dessa träningar, säger Lisa Borén.

Vad tycker du om att träna med killarna?

-          I början var det lite svårt eftersom de flesta är större än oss tjejer och bättre men nu tycker jag att det känns bättre och vi tjejer vågar mer, säger Lisa Borén.

Vad tycker du om tränaren?

-          Markus Krantz är en jättebra och pedagogisk hockeytränare. Han har hjälpt oss tjejer att utveckla väldigt mycket. Speciellt nu när inte vi, damjuniorerna i ESK har någon huvudtränare så är vi jätteglada att ha två träningar med Markus i veckan, säger Lisa Boren.

En annan tjej som spelar hockey heter Emma Forsman och hon går andra året på samhällsprogrammet.

-          Jag tycker att det är roligt och jag känner att jag utvecklas av träningarna, ibland kan det vara lite jobbigt att träna på morgonen, men efter känns det bra och det är skönt att slippa jobbiga lektioner i skolan, säger Emma Forsman.


Tipsa en vn Skriv ut





Noa och Gustav blev årets unga domare

I måndags samlades flera nominerade på Kompassen för att ta emot priser på ungdomsidrottsgalan i Enköping. En av vinnarna blev Westerlundska elev Noa Carlsson, 18

- Jag...

Läs mer
Agnes Vilén

WGY-elev spelade landskamp för F17

Agnes Vilén, NIU- elev och studerande på Westerlundska gymnasiet blev uttagen till att...

Läs mer


”Back to the autumn race” skapade folkfest

Lera, regnskurar och starka vindar stoppade inte tusentals åskådare från att flockas till åkern...

Läs mer
Bild:privat

Boquist om nya säsongen

Arvid Boquist som går samhällsprogrammet på WGY har startat ett nytt kapitel i sin...

Läs mer

Handbollsligan 2023/24: Starten av årets spännande Handbolls-SM

Sport och studier kombineras på WGY

Champions League är på väg mot sitt slut

Sätre brinner för rugbyn 

Westerlundskaelev klar för Allsvenskan.

Fotbollstudions stora ordbråk löst.

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Fredag 29/3
Påsklovet startar
Lördag 30/3
Studentfesten , Plats Cinema
Tisdag 16/4
50 dagars
Torsdag 25/4
40 dagars
Måndag 6/5
30 dagars
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Mösspåtagning i skola
Bal på Haga slott
Söndag 26/5
10 dagars
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN
Söndag 9/6
EU-val

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton