Stressade unga behöver hjälp


Linn Sundling 2023-03-15


Stress bland ungdomar ökar lavinartat. Ungdomars fysiska och psykiska hälsa påverkas negativt och kan leda till problem som dålig sömn, ångest och depression. Det är viktigt att ta ungdomars stress på allvar. Omgivningen måste hjälpa till att förebygga och hantera stressen.

Skolan är en utav de vanligaste orsakerna till stress. Ständig digital uppkoppling, en flod av intryck och krävande skoluppgifter i kombination gör att unga bränner ut sig och har svårt att återhämta sig.  Tempot i samhället är högt och tidsplaneringen blir svår. Ungdomar känner sig pressade att få goda studieresultat och höga betyg. Ella Lagström, elev på Westerlundska gymnasiet, berättar att hon känner stress kring att prestera i skolan.

-          Jag tror detta beror på yttre och inre omständigheter. Jag har höga krav på mig själv att jag ska lyckas.

 Matilda Sjöberg som också är elev på Westerlundska gymnasiet tycker att lärare och föräldrar behöver hjälpa ungdomar som känner skolrelaterad stress.

-          Skolan behöver hjälpa till med handledning och stöd så att eleverna får tiden att räcka till. Kunskap måste kombineras med välmående om ungdomarna ska få ner stressnivån till en rimlig nivå.

Ungdomarna som upplever att föräldrar inte förstår hur det är att vara ung 2023 menar att föräldrarna inte tar ungdomars stress på allvar. Det är viktigt att ungdomar får stöd och hjälp från vuxna som kan hjälpa dem att hantera sina känslor och lära sig olika sätt att hålla ner stressen.


Tipsa en vän Skriv ut

Politisk debatt på Westerlundska idag 

Politiker från olika partier besökte WGY idag, måndag. 
I aulan var det debatt mellan politikerna och i cafeterian hade ungdomsförbunden bokbord och presenterade sin politik...

Läs mer
Konst eller inte? Så här kan AI-genererad konst se ut.

Ungdomars inställning till AI-konst

Den senaste tiden har intresset för artificiell konst ökat eftersom det nu finns må...

Läs mer
Elin Hållén Quas, Kerstin Hansson, Anneli Aresdotter och Markus Andersson har tillsammans jobbat med ansökan för att Westerlundska ska bli en Erasmusskola.

Westerlundska gymnasiet har beviljats Erasmusackreditering för globala projekt

Världen väntar för WGY:s elever och lärare 

Nu blir det mycket lättare att åka på utbytesresor för Westerlundskas elever....

Läs mer
På väggarna i de slitna korridorerna i D-huset på Westerlundska sitter bilder på det nya gymnasiet. Eleverna som går i årskurs 2 kommer att vara de sista som tar studenten i den gamla skolan.

Vad händer med det gamla gymnasiet?

Samtidigt som det nya gymnasiet byggs, så glöms vi elever på gamla skolan bort....

Läs mer

Kriget i Ukraina påverkar gymnasiebygget

Vart tar WGY:s avgångselever vägen efter gymnasiet?

Från gymnasielärare till Friskis nya chef 

Stressade unga behöver hjälp

Shoppar för att passa in

Knark säljs under skoltid på Westerlundska

Fredagen den 24 mars 2023 - klockan 06:18
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris