Har ”Paradise Hotel” blivit ”PK Hotel”? – Så tycker eleverna på WGY


Matilda Sjöberg 2022-10-21


Den 24 oktober har realityserien som vi alla känner till som ”Paradise Hotel” sin första säsongspremiär för den förnyade versionen av programmet. Nu med ett nytt namn, nya och strängare regler och fler stora förändringar.  - Det är bra att det är hårdare regler men jag tycker att de överdriver lite, säger en elev på Westerlundska.

 

 

”Paradise” är det nya namnet på den uppdaterade versionen på realityserien ”Paradise Hotel” som även nu har en ny programledare, influencern och artisten Tone Sekelius. Sedan våren 2021 då den pågående säsongen lades ner har programmet varit under konstruktion. Anledningen till detta var att en av de manliga deltagarna blev under inspelningen anklagad för övergrepp av två av de kvinnliga deltagarna. I ett pressmeddelande meddelade tv-bolaget NENT group att realityserien skulle göras om i grunden.

Några av de många nya förändringarna och reglerna är att man som sökande deltagare måste fyllt 20 år och det kommer vara en bredare sammansättning deltagare. Vid parbildningen i programmet finns det inte längre några regler om att bilda par med motsatt kön. Det har även införts strängare regler kring sex som följd på de tidigare anklagelserna.

Den uppdaterade versionen har fått en hel del kritik sen de nya förändringarna presenterades. WGYnytt har därför intervjuat några elever på Westerlundska för att ta reda på vad de tycker om nya ”Paradise” och om de håller med kritikerna.

Vad tycker du om de stora förändringarna och nya reglerna?

Ella Lagström, elev på Westerlundska tycker att det nya förändringarna och reglerna är lite tråkiga.

-        Det är lite tråkigt, jag gillade det gamla. Speciellt tycker jag att ändringen om hur man får bilda par är dålig. Att man behövde bilda par med motsatt kön skapade väldigt mycket drama, det gjorde programmet roligt att kolla på. Nu kan man bilda par med sin bästa vän vilket jag inte tror kommer skapa lika mycket drama.

 

-        Det är bra att det är hårdare regler men jag tycker att de överdriver lite, säger en annan elev på Westerlundska.

Alla elever tycker även att det är rätt att realityserien kallas för ”PK-hotel”.

 

Tror du att säsongen kommer bli lika bra och framgångsrik som de tidigare säsongerna?

-        Jag tror att den nya säsongen kommer få mycket visningar i början eftersom många vill se alla nya förändringar men jag tror inte att den kommer bli lika uppskattad, säger Ella Lagström.

Flera andra elever säger också att den inte kommer bli lika uppskattad men att många vill se hur ”Paradise Hotel” har uppdaterats. De säger också att de själva kommer att vilja titta på serien till en början för att se det nya konceptet men att de kommer sluta kolla om den är för dålig.


Tipsa en vän Skriv utMatilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.
Matilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.

Granskning

En trend som gynnar samhället

Second hand-shopping har blivit väldigt populärt bland ungdomar och visar en positiv inställning till klimatet.  Det visar sig att ca 50 % av ungdomar använder sig av second...

Läs mer
Alva Renman, Maja Sjöö och Linnéa Lindegren har roligt på balen. 

Mer bilder från studentbalen 

I onsdags hölls studentbal på Haga slott och WGY nytt har redan publicerat en hel del...

Läs mer


Vad är en bal på slottet?

Idag hålls studentbalen på Haga slott utanför Enköping. 
Regnet hä...

Läs mer


Gratulerar med dagen Norge! 

Idag är det den 17:e maj, vilket är Norges nationaldag. En av våra journalister...

Läs mer

Olika åsikter kring årets Eurovision!

Fångarna i Gånsta

WGY:s esteter gav konsert på Joar Blå

Nu firar WGY:s muslimska elever Eid

Är 60-talets badmode på väg tillbaka?

Delade åsikter om studentkryssning

Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 05:04
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris