Saker om dina lärare du kanske inte visste!


Chris Åkerlund 2022-10-21

(Från vänster) Margareta Mosslind, Charlotta Hemlin, Ellen Sabelström, Madeleine Hagebo-Stenberg
Bild:Chris Åkerlund
(Från vänster) Margareta Mosslind, Charlotta Hemlin, Ellen Sabelström, Madeleine Hagebo-Stenberg

Har du någonsin undrat vad din lärare gör utanför skolan? Kanske, kanske inte, men här kan du få svar från några lärare ändå. I denna artikel finns det mini-intervjuver från flera olika lärare.


Sofia Jämsåker Nilsson

Har du någon hobby som du tror elever inte vet om?
- Jag gillar att sticka

Är du uppväxt i Enköping?
- Nej, uppväxt i Trånghalla norr om Jönköping.

När jag frågar om Sofia har någon gömd talang svarar hon att tyvärr har hon det inte, om inte talangen att spara på sig högar med DN tidningar räknas. Hon tilläger även att en sak som hon tror elever inte vet om henne är att hon gillar Yngwie Malmsteen, en Svensk stilbildande gitarrist.

Charlotta Hemlin

När jag frågar henne om hon har någon hobby som elever kanske inte vet om, så får jag svaret att hon gillar att bada under alla årstider, även på vintern. Däremot har hon aldrig badat isvak.

Hon är uppväxt i Orresta i Västerås kommun och har själv gått på Westerlundskagymnasiet, där hon tog studenten 1988.

Under hemlig talang så påpekar Charlotta att hon är ganska bra på att spela trombon, ett bleckblåsinstrument. 

Ellen Sabelström

En hobby som hon tror att elever inte har så mycket koll på är att hon gillar att spela onlinespel. Ellen säger även att hon inte växte upp i Enköping, utan i Östersund som ligger i Jämtlands län. En gömd talang som hon har är talangen att kunna knyta en knut med endast en hand!

Anneli Aresdotter

Anneli berättar att en lite udda hobby hon har är hennes samling av hotelltvålar, hon berättar att hon har hela 2600 styck i sin samling just nu!


Madeleine Hagebo-Stenberg

Madelenie berättar om hur hon älskar att åka berg- och dalbanor. Hon berättar om känslan av att stå i kön, känna sig modig medan man väntar på att stiga på, men även hypokondrin av varningarna att inte åka med hjärtproblem, den plötsliga tanken av att man kanske borde avstå ifall att. Madelenie berättar även hur historian av berg- och dalbanor intresserar henne som historieintresserad och om hur hon blev imponerad av Rutschebanen på tivoli i Köpenhamn, en av äldsta fortfarande fungerande berg- och dalbanor.

- Däremot kan jag inte alls åka karuseller som snurrar hela tiden. Då mår jag illa.

När jag frågar om hon växt upp i Enköping får jag svaret att uppväxten skedde i Norberg. Hon flyttade därifrån vid 20 års ålder för att plugga till lärare i Falun. Efter det flyttade hon till Enköping, men jobbade i 16 år Kungsängen innan hon började jobba på WGY 2020.


Susanna Eriksson

Susanna berättar att en hobby som många kanske inte vet att hon har är att hon gillar att boxas. Hon vill klargöra att det inte är riktig ordentlig boxning. Däremot säger Susanna att hon boxats med ett gäng "gubbar", som hon själv säger, i ca. 15 år. Hon berättar om hur hon är uppväxt i Sala.

När jag frågar henne om hon har någon dold talang funderar hon först en stund, sen skrattar hon till och berättar att hon är väldigt bra på att tapetsera och spackla, något som man kanske inte förväntar sig från henne.

Margareta Mosslind

Margareta berättar om hur hon sjunger i en kör, det är en sak hon tror att hon kan ha nämnt någon gång, men som inte så många elever vet om. Hon berättar om hur hon är uppväxt i Malmberget, en ort som tyvärr inte längre riktigt finns längre på grund av gruvan och malmbrytning.

- Det är en skum känsla, säger Margareta om sin hemstad.

Margareta säger även att under sin ungdom spenderade hon mycket tid med att arbeta som volontär utomlands, hon har ingen dold talang direkt men genom volontär arbetatet har hon tagit sig ut mycket och fått många olika upplevelser i sin ungdom.


Tipsa en vän Skriv utMatilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.
Matilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.

Granskning

En trend som gynnar samhället

Second hand-shopping har blivit väldigt populärt bland ungdomar och visar en positiv inställning till klimatet.  Det visar sig att ca 50 % av ungdomar använder sig av second...

Läs mer
Alva Renman, Maja Sjöö och Linnéa Lindegren har roligt på balen. 

Mer bilder från studentbalen 

I onsdags hölls studentbal på Haga slott och WGY nytt har redan publicerat en hel del...

Läs mer


Vad är en bal på slottet?

Idag hålls studentbalen på Haga slott utanför Enköping. 
Regnet hä...

Läs mer


Gratulerar med dagen Norge! 

Idag är det den 17:e maj, vilket är Norges nationaldag. En av våra journalister...

Läs mer

Olika åsikter kring årets Eurovision!

Fångarna i Gånsta

WGY:s esteter gav konsert på Joar Blå

Nu firar WGY:s muslimska elever Eid

Är 60-talets badmode på väg tillbaka?

Delade åsikter om studentkryssning

Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 03:50
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav , Gustav, Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris