Vilket program har bäst fester?


Ella Lagström 2022-11-25


Det är en oskriven regel att de nya ettorna på de högskoleförberedande linjerna får en nollning, men den ständiga frågan hos eleverna är vilken linje som egentligen har de bästa festerna?


Efter intervjuer visas det att ryktet säger att Ekonomi är de som har de bästa festerna, detta menar dock samhällseleven Linn Eriksson Sundling att det inte är sant.

- Mina fördomar om att ekonomi var ”Festlinjen” motbevisades snabbt under mitt första år på gymnasiet, vi på sam hade ju faktiskt fyra fester tillskillnad mot Ekonomi som endast hade en, säger Linn.

På grund av missförtroende och tidigare olyckor på bygdegårdsfesterna tidigare läsår har årets festkommittéer haft problem med att hyra lokaler. Detta kan självklart påverka åsikten om vilken linje som faktiskt är den bästa festlinjen.

Matilda Sjöberg menar att det är svårt att säga vilken linje som har de bästa festerna då det dels beror på hur bra treorna gör sitt jobb, vilket skiljer sig mycket mellan årskullarna. Men framför allt så tror hon att det som avgör hur bra en fest är hur roligt man har det med människorna där.

”- Jag har mest gemensamt med de på SAM därför tycker självklart att de är roligare på fester med dem. Någon på ekonomi skulle säker säga samma sak om deras fester.

Det är svårt att avgöra en sådan här fråga då det bygger på åsikter och erfarenheter som skiljer sig åt beroende på vem man frågar. Men det som är säkert är att i kvantitet räknat, så vinner Samhällsprogrammet.


Tipsa en vän Skriv utMatilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.
Matilda Sjöberg (åt vänster) bär en jacka hon köpt second hand, Klara Johnson(mitten) bär ett par skor, glasögon och en väska hon köpt second hand och Sophie Rosetta(åt höger) har en jeans-jacka hon köpt second hand.

Granskning

En trend som gynnar samhället

Second hand-shopping har blivit väldigt populärt bland ungdomar och visar en positiv inställning till klimatet.  Det visar sig att ca 50 % av ungdomar använder sig av second...

Läs mer
Alva Renman, Maja Sjöö och Linnéa Lindegren har roligt på balen. 

Mer bilder från studentbalen 

I onsdags hölls studentbal på Haga slott och WGY nytt har redan publicerat en hel del...

Läs mer


Vad är en bal på slottet?

Idag hålls studentbalen på Haga slott utanför Enköping. 
Regnet hä...

Läs mer


Gratulerar med dagen Norge! 

Idag är det den 17:e maj, vilket är Norges nationaldag. En av våra journalister...

Läs mer

Olika åsikter kring årets Eurovision!

Fångarna i Gånsta

WGY:s esteter gav konsert på Joar Blå

Nu firar WGY:s muslimska elever Eid

Är 60-talets badmode på väg tillbaka?

Delade åsikter om studentkryssning

Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 03:23
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris