Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 08:17
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

Min resa till Turkiet i staden Side4


Misha Ohlsson 2012-06-03


Natten var värdelös, lika dålig som den förra.

Dag4.
Jag och mamma har bestämt oss för att spela volleyboll på stranden. Vi gick till stranden, mormor följde med. Matchen blev kort för att mamma inte ville spela. För att hon tyckte att hon var dålig.
Efter matchen sa jag till mamma och mormor att kolla på mig. Jag balanserade ett glas med vatten, på mitt huvud. Leken gick ut på att mormor och mamma skulle göra nåt skoj. Sat jag tappade glaset med vatten. Och skulle bli våt.Jag tappade glaset många gånger.
Vi var på väg till rummet efter glashistorien. Vi gick nära poolbaren. Sen när jag stutsade med bollen nära poolbartaket så flög bollen upp till taket. Ohh..Nej! När vi var inne i vårt rum, så kunde vi se bollen ifrån vår balkong. Natten gick dåligt, men sen gick den bra.
 
På dag 5 hände det inget. Det var bara äta, sova, relaxa,bada och prata.

Dag 6.
Jag och mamma gick till havet. Jag ville bada i havet. Ja gick i sakta i havet. Det var några stenar som stack lite i foten. Men jag klarade mig bra. Jag kom in i det Turkiska havet för första gången! Det var så skönt och kul! Det kom stora vågor som man kunde åka på. Man kom faktiskt långt. Det var så skönt att jag vill skjälvklart göra det igen. Precis när vi skulle gå så blev jag kissnödig. Jag såg mig omkring och såg en liten stuga! Det var en bild av en smurf som kissade. Jag förstod att det skulle finnas en toalett. Jag gick in i ett rum, som luktade toa. Jaaa! Jag hann inte tänka innan jag kissade. Att toaletten  var en leksak. Det var meningen att barn skulle låtsas bajsa.
Den var gjord av trä, den var röd och hade en smiley på. Nej!

Sen gick vi till buffen för att äta. Idag satte vi oss ute. Jag tog te och tårta, satte mig vid det bästa bordet, och började äta. Det var vita parasol med gröna stolar och bord. Det var gott och skönt. Vi gick till en show efter maten. Men när vi kom dit så såg vi att de visade Hita Nemo filmen.
Jag beställde kaffe i baren. Vi väntade i 15 minuter på showen. Mamma gick fram till receptionen och frågade när saken skulle börja? De svarade att den kommer börja efter filmen. Om ni vill se den så får du vänta i en timma. Vi orkade inte vänta, utan vi gick och la oss.
Det var kväll, och imorgon var den sista dagen. Natten gick dåligt för att jag drack kaffe för sent.
Som du vet, kaffet är gjort av kaffebönor som är uppigande. Ja du, jag var faktiskt uppe i två timmar igen.

Den sista dagen. Dag 7.
Jag hade lärt mig en läxa att inte dricka kaffe efter åtta. Idag åkte vi till en stor affär. I den affären fanns allt. Vi frågade vägen, hur man nu kom till den affären. Det var några taxichaufförer som kollade på oss. Vi ville gå dit men mormor har ju sin fotskada. Taxichaufförerna flinade mot oss och sa,
-Taxi!
Vi kom fram till dem och tog en taxi. Inuti den var det en jättejobbig radio.
-Shhhhh!!! Shhhhhh!!!!! Shhhhh!!!!
Jag tog på mig öronproppar. Vi var frame och gick in i den stora shoping centret. Mamma kollade på väskor. Hon hittade en fin väska men när hon såg priset..... Vi gick därifrån och åkte ner i rulltrappan. Vi gick in i en affär som sålde lite vad som helst. Som t.ex. Coop och ICA.
Mamma och mormor kollade på armbandsur. Jag gick tilll avdelningen som sålde godis. Godis! Godis! Godis! Godis! Mmmmm!!! Vi köpte två chokladplattor, en mentos burk och kakor.
PS - lösgodis!!! Jag fick en NERF av mormor. NERF? Ja, det är olika vapen som skjuter skumgummmiskott. Jag rusade till godisavdelningen och köpde lite mer godis. Vi betalade och gick iväg. Det var en stor fontän som passade jättebra till den mordena byggnaden.
Vi gick upp till rulltrapan, som var i fullgång. Vi köpte lite naszar ögon. Ja nazar ögon hade man för att skydda sig från den onda magin. Vi köpte en som magnet, två som nyckelringar och en vanlig i keramik som man kan hänga upp. Vi gick ut ifrån det stora huset, som var en morden glasbyggnad. Vi åkte taxi tillbaks. Jag böjde mig ner och kollade på en sak där det stod: Taksi. Turkiska-taksi Svenska-taxi.
Vi satte oss i taxin och hjulen började rulla. På vägen så såg jag ett hus som hade jättemånga balkonger. Det var lite överdrivet tycker jag, mamma och mormor. Vi klev av taxin och betalade.  
Jag kollade åt ett hål som jag aldrig brukade kolla åt.
Det var många lägenheter, bilar, havet mm. Det var en fantastisk utsikt. Turkiet är bra, jag tipsar dig! Vi gick in i hotellet och tänkte på att det var ju faktiskt den sista dagen idag.
Jag kikade på en opassande men ändå passande metall jordglob.
Vi gick till rummet för att slapna av. Jag hörde:"Ssssshhhhhiiiiisssshhhh!!! Jag kollade ut igenom fönstret. Jag såg personalen springa hit och dit och bära in alla stolar. Det var vinden som blåste.
Det är en stormvind. Om det blåste på en palm så skulle garanterat ett palmblad flyga iväg!
Havets blåa vågor var tre meter höga. Det blåste jättemycket. Det var en stor storm!
Vi gick ner för att äta i en god halvtimme i lungn och ro. När vi gick ner så gick jag snabbt till växtbaren för att beställa en fanta. Jag klev upp för de små trappstegen. Och hörde ljudet av glas. Kkhhhsssshhh!!!! Och så trillade det ner lite bitar av glas nästan på mitt huvud!
Det var läskigt! Det hade kunnat hända någonting med mig. Det var någonting som flög på taket på grund av vinden.
Jag, mamma och mormor hade det gott.

God natt!

Dagen då jag kommer till Sverge.

Efter en god nattsömn och min sista promenad i Turkiet med mamma. 
Vinden hade lungnat sig, men den blåste i alla fall så mycket, satt man kunde luta sig bakåt utan att ramla baklänges.  Vi gick in i grannhotellet och ja det var ju okså fint. På balkongerna var det ett lyra instrument. P.S. Hotellet heter faktiskt Lyra resort. Vi gick tillbaks till vårt och packade väskorna. Bussen väntade på oss. Alla fick vänta på en tjej som hade försovit sig, i 15 min. Bussresan var kul. Roligare än första. Jag såg mycket mer på dagen än på natten. Allt var fint. Ja! Nu åkte vi nära den röda saken, kommer du ihåg från del1. Vi åkte också förbi en mini bondgård, för får. De stora bergen med snö och is på toppar var vackra. Det var kanske 10-15 bensinmacker vi såg på vägen. Efter ett tag så åkte vi förbi en affish på vårt hotell. Jag såg den vita porten till världens alla hörn. Vi bussade in i den vita porten.
När vi kom till den turkiska flygplatsen för andra gången, så var det större. Våra väskor och vi blev skannade som vanligt. Vi gick vidare och blev skannade igen, och vi gick in i en shop. Och sökte efter något som man kan äta i flygplanet. Mamma och mormor köpte lite likör. Jag fick en m&ms gubbe, om man tryckte ner armen så ploppade den ut godis. Man kunde välja mellan viking, Kolumbus och den tredje kommer inte jag ihåg. Jag valde (Erik the yellow) vikingen. När det var en halvtimma kvar till att planet skulle komma, så blev jag hungrig. Vi gick in på Burger king som var tvärs imot oss. Ett två tre fura fem sex sju steg var det ifrån. Brevid Burger king fanns det någon annan hamburger resturang, Dens (välja hamburgare) skyltar, var så gula att mina ögon svulnade upp till stora bollar. Och så hette den Pop eyes, (pop ögon) det äckliga var att säljarens ögon var utstående. Jag beställde en whopper meny med fanta på Burgre king. När jag åt min goda hamburgare, skrek pop eyes gubben. Comm to Pop eyes x6, hey..comm to pop eyes x2. Pop eyes! x3. Men ingen kom dit i alla fall, alla gick till Burger king istället. Tills det kom en svensk som köpte en burgare från pop eyes, och en till på Burger king. Det verkade som att BK burgaren smakade godast.
Reklam: Max Sveriges godaste hamburgare.
Efter en god måltid gick vi till bänkarna och väntade på planet. Jag fyllde min m&ms gubbe med m&ms, och jag tog några småtingar. Vi gick in i en lång gång till planet. Det fanns till och med en hiss. Vi gick i en minut i gången och kom fram till det vita planet. Det hände inget på flygresan, jag spelade bara och läste, halva vägen sov jag. Landvetter! När vi tog taxin hem så var det skönt att vara hemma. Precis på sista dagen hade jag lite hemlängtan.

Och nu som en helt vanlig dag i skolan.
Jag träffade alla mina kommpisar på nytt.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Min syster pluggar i Bosnien


Det var lördag och vi skulle åka till Bosnien och hälsa på min storasyster Alva. Vi gick upp kl halv åtta och åt lite snabbt en macka var och klädde på oss kläder. Sedan så gick vi ut till bilen. Vi åkte till flygplatsen och köpte lite tuggummi och...

Läs mer

Återbesök   i Kina

 



När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där....

Läs mer

Tims USA-resa

Här är New York!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan...

Läs mer


A nice country

När jag var i London

När vi kom till London åkte vi till Camden Town


Camden Town är en jättelång gata där det bara är affärer, det kan vara kläder de säljer eller vä...

Läs mer
Reserepotage

WEEKEND I DUBLIN

Jag har varit i Dublin och har skrivit lite om det:) <3


Jag och min mamma har varit på Irland (Dublin). Vi bodde på ett Hotel i 3 nätter och 4...

Läs mer

Ruts resedagbok från Kina

Här är jag på Kinesiska muren

Rut i klass 3 har skrivit dagbok från sin resa till Kina


Resan till Peking (Beijing)

Vecka 46 besökte jag Kinas huvudstad Peking (Beijing). Kina är ett väldigt stort land och...

Läs mer


På safari i Botswana

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit...

Läs mer

Min resa till Turkiet i staden Side4

Har hälsar på mormor i Paris

Min resa till danmark

Min syster pluggar i i Bosnien

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF