Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 02:53
Netbased paper produced by Freinetskolan Bild & Form, Masthugget, Göteborg, Sweden
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
« Föreg. Nästa »

Mest lästa

Göteborgs-Posten

Tims USA-resa


Tim Wilson 2015-04-20

Här är New York!
Här är New York!

Här är Miami Beach!
Här är Miami Beach!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan till Miami.
Men först ska vi åka flygplan till Finland i Helsingfors och när vi är där ska vi åka till USA.
Det tar en timme och tjugo minuter, och attka från Helsingfors till USA tar åtta timmar och trettio minuter. 
I New York ska vi bo hoss en tjej som heter Samira och i Miami ska vi bo hoss en kille som heter Christian.


Nu är vi framme hoss Samira, men jag ska berätta lite om passkontrollen i USA. 
När vi kom till passkontrollen fick vi stå i kö i mer än en timme. Men när vi tillslut kom fram så skulle vi först ta alla fingrar på höger hand för utom tummen på en grön ruta, sen bara högra tummen och samma sak med vänstra handen. Sen skulle killen som kontrollerade ta kort på oss, men sen fick vi gå. Jag var jättetörstig och trött, men vi han inte köpa vatten för bussen vi skulle åka med till Samira kom. Jag sov i ungefär en timme på bussen och vi åkte i en timme och förtio minuter. När vi kom fram gick vi till trappuppgången Samira bodde i och gick in i hissen. Vi bor på fjärde våningen och rum fyra. När vi kommit upp till fjärde våningen så gick vi in i vårt rum. Det var ett litet rum och en toalett, en mikro, ett kylskåp, en jätteskön säng och en dusch. 


Andra dagen var vi på Time Square och kollade i lite affärer och var inne på Chelsea Store. Chelsea Store är en affär där man kan köpa mat och munkar och sådana saker. 
Vi var fortfarande ganska trötta, eftersom att New York ligger sex timmar bakot.


Tredje dagen var vi lite mer på time square och vi gick in på Toys'rus och det fanns ett stort pariserhjul i butiken som var tre våningar. Sen åkte vi tunnelbana till brocklin bridge och gick över den och tog en massa kort. Sedan köpte vi två kuddar och gick på ett jättestort kuddkrig och slogs i fyrtio minuter. Efter det åkte vi till ett ställe som heter China Town, där det finns en massa kinesiska mataffärer och andra affärer. 

Sen gick vi på en hockey match med New York Rangers mot New York Devils. New York Rangers vann med 6-1. Jag köpte en tröja med Rangers text och en mössa med Rangers text och en hanske med Rangers text. Rangers målvakt heter Henrik Lundquist och är utsedd till världens bästa målvakt. Hans bror som heter Joel Lundquist spelar i ett svenskt lag som heter Frölunda Indians, men han är utespelare.


Tredje dagen på kvällen gick vi på en konsert med en kille som heter Joseph Arthur. Han frågade om det var någon i publiken som kunde spela gitarr och tillslut sa pappa att han kunde. Så då sa Joseph att han skulle gå upp på scenen och spela för över 200 personer  medans Joseph sjöng och ritade på en tavla. Han ritade en konstig figur som han skulle sälja.
Innan det gjorde vi inte särskilt mycket.


Fjärde dagen var vi på en påskparad och alla hade konstiga hattar. Vi köpte en kringla som var jättestor och salt. Sen åkte vi tunnelbana till en park som heter Centrum Park och den är superstor. Vi såg några ekorrar och jag åkte skridskor men det var jättedåligt och jag ramlade och slog i knäna. Det var också superdyrt att gå in och åka , så det var inte kul.
Sedan gick vi hem och på vägen dit såg vi tre ekorrar och en av dem samlade nötter. Äfter det gick vi till Dyllan's Candybar och vi köpte massa godis, och jag köpte marshmallow som var doppad i en chokladfontän. Det var tre våningar med bara godis och det var jätte stort.
på kvällen gick vi till ett ställe som heter highline. Det är en gammal järnväg som gick över staden som de har byggt om till en park. Det var träd och buskar och gammal räls, det var även fina bänkar gjorda av sten och det var belysningar på marken så det var jätte häftigt att gå där på kvällen.
 

Femte dagen var vi och åkte med en färja och åkte förbi frihetsgudinnan och vidare till staten island, men vi gjorde ingenting där vi åkte direkt hem igen. 
Senare åkte vi till skyrink och kollade på killar som var yngre än mig som spelade hockey. Man såg Hudson River från rinken.


Sjätte dagen åkte vi flygplan från New York till Miami och det toh tre timmar att åka till Miami. När vi kom fram och hade tagit vår väska och gick ut var det väldigt varmt och, vi tog en taxi till dit vi bodde, tog på badbyxorna och gick ut till stranden som låg hundra meter från vår lägenhet. Det var varmt i vattnet och stora vågor. När vi gick upp åt vi chips och drack fanta och sen la vi oss. 


Sjunde dagen slappade vi och badade. Pappa lagade pasta med köttfärssås och den var god men jag orkade inte äta upp allt. Sedan åt vi chips och jag tittade på YouTube. äfter det gick vi ut och tittade på stjärnorna i några minuter, sedan gick vi in igen och fortsatte att äta chips.


åttonde dagen var vi nere vid south beach, och det var höga vågor och vi badade alldeles för länge så vi brände oss. Äfter vi badade drack vi kokosmjölk från en nyplockad kokosnöt. 
Vi badade på tre olika ställen på southbeach, för det var så stort.


Nionde dagen var jag jätterädd och pappa också så vi var tvugna att sitta i skuggan eller vara inne hela dagen, och boka om en snorkel-tur vi skulle va på, men vi ska gå på den om tre dagar. Vi satt inne nästan hela dagen förutom i en halvtimme när vi satt i skuggan och drack milk shacke. 
På kvällen åt vi på en kubansk restaurang och jag pt grillade kycklingbröst med ris och grillad matbanan och det var den godaste kyckling jag någonsin ätit.


Tiondedagen hyrde vi en bil och med den åkte vi till en till hockeymatch mellan Florida Panters och New Jersey Devils. Panthers vann med 3-2 och Jagr som spelar i Panthers gjorde sitt 1550 poäng. När Panthers van kastade man inn råttor på isen. Och på slutet kastade spelarna och några andra upp tröjor till publiken och pappa fångade två stycken. Sen tittade vi på Simpsons när vi kom hem.


Elfte dagen åkte vi till coral gables och badade i en venetiansk pool. Det var jätte mycket klor i vattnet och dem hade ett vattenfall som man kunde gå in i. Sen åkte vi hem och drack milk shacke och åt hamburgare. Sen badade vi i havet igen. 
Pappa kände sig inte så bra, så han ville inte bada så länge. När vi kom upp hade han feber och frös jätte mycket. 


Tolfte dagen var vi typ bara inne och tittade på tv, slappade, åt chips, badade i typ 30 minuter och hade ganska tråkigt.


Trettonde dagen åkte vi bil till ett ställe dör vi skulle snorkla. Först åkte vi båt en bit, men när vi var framme tog vi på flytväst, cyklop, snorkel och simfötter. 
Vi simmade i ett korallrev och jag såg massa coola fiskar. Röd-gröna, brun och vit rutiga, en som såg ut som en gädda, clownfiskar, en stor blå-gul fisk och massa mer. 
Jag såg också fina växter och jag tror jag såg en sköldpadda. 


Fjortonde dagen lämnade vi tillbaka bilen som vi hyrde och slappade typ hela dagen för pappa kände sig fortfarande ganska sjuk. 
Men vi jag badade en stund när pappa solade på stranden och det var jättehöga vågor. 
På kvällen åt vi på en kubansk restaurang, och jag beställde kycklingbröst med ris, och pappa beställde hummer med ris och potatismos. När maten var färdig fick jag en stor tallrik och halva tallriken var det bara kyckling på medans andra sidav var ris. Jag åt en tredjedel av kycklingen sedan orkade jag inte mer, men jag åt upp riset. 
på pappas tallrik var det en hummer, inte så mycket potatismos, jättemycket ris med bönor. Han åt lite mer än halva maten.


Femtonde dagen åkte vi buss till ett naturområde som heter Everglades, där det finns krokodiler, alligatorer, ormar, många olika fåglar, pantrar och grodor. Det liknade ett träsk men det var det inte. Vi åkte i en air boat. Jag såg två stora alligatorer runt fem små och en jättestor krokodil. Efter att vi åkte air boat, gick vi på en alligatorshow. Det var en kille som gick in i en bur med 5 alligatorer. Han gav den största massa mat, och när han sa deras namn tittade dem mot honom så dem förstod vad han sa. Dem var bara farliga om man var störande, hotande eller att dem var hungriga. Sedan höll jag i en bäbisalligator. Den var mjuk och handen liksom gled in i den kändes det som. En alligator består av 90% muskler så den var ganska tung.


Sextonde dagen åkte vi tillbaka till New York för att sova där en natt och sedan åka hem till Sverige igen. 
Jag var ganska trött när vi kom fram för jag var tvungen att gå upp ganska tidigt. Vi gick upp kvart i åtta. 
När vi var i New York tyckte vi att det var väldigt kallt, för det var över trettio grader nästan hela tiden i Miami, men i New York var det femton grader. 
Sen skulle vi ta en buss till där vi bodde. Först åkte två av bussarna vi skulle med bara förbi oss, men efter tio minuter kom en buss som stannade och, vi åkte i furtio fem minuter. 
Sedan när vi kom fram till vår lägenhet lämnade vi våra väskor och sedan köpte vi lite saker.


Sjuttonde dagen skulle vi åka hem till Sverige igen. Först åkte vi buss till flygplatsen och sedan 
 var det pyttelite muddring, gå igenom säkerhetstullar och sådana saker. Sendan åkte vi med ett stort flygplan och det tog 7 timmar att åka till England, där vi mellanlandade. Direkt efter aTT vi landade behövde vi gå på planet som skulle åka till Sverige. Först tog vi en hiss en våning ner, gick en bit, tog en till hiss en till våning ner och sådana åkte vi buss förbi 1 flygplan och till det vi skulle flyga med. Där kändes lite onödigt att åka buss ungefär 100 meter. 
När det andra planet lyfte läste jag lite i min bok. Vi fick mackor och det kändes som 3 minuter, så var vi i underbara Sverige igen!
Vi tog vår väska som kom på rullbandet, och där slutade min resa! 😃









Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
11. Inga oseriösa kommentarer! Tim 2015-04-29
10. ikke fotbolls kuniga mekf 2015-04-29
9. dickson prutt 2015-04-29
8. Kul resa med din pappa! Linda (Emil o Linus) 2015-04-22
7. Bra skrivet! Emil och Leon F 2015-04-22
6. Tim i Miami Ucghcgy 2015-04-22
5. Bra skrivet! Emil och Leon F 2015-04-22
4. Federitta babushka Haha 2015-04-22
3. "Äventyr i storstadsdjungeln och badparadis" /Roland och Mikaela 2015-04-21
2. * Helen 2015-04-21
1. . Sara Olsson 2015-04-21


Min syster pluggar i Bosnien


Det var lördag och vi skulle åka till Bosnien och hälsa på min storasyster Alva. Vi gick upp kl halv åtta och åt lite snabbt en macka var och klädde på oss kläder. Sedan så gick vi ut till bilen. Vi åkte till flygplatsen och köpte lite tuggummi och...

Läs mer

Återbesök   i Kina

 



När jag var sex år flyttade jag till Kina för att min pappa fick jobb där....

Läs mer

Tims USA-resa

Här är New York!

Jag och min pappa ska åka till USA i sjutton dagar. Först ska vi till New York och sedan...

Läs mer


A nice country

När jag var i London

När vi kom till London åkte vi till Camden Town


Camden Town är en jättelång gata där det bara är affärer, det kan vara kläder de säljer eller vä...

Läs mer
Reserepotage

WEEKEND I DUBLIN

Jag har varit i Dublin och har skrivit lite om det:) <3


Jag och min mamma har varit på Irland (Dublin). Vi bodde på ett Hotel i 3 nätter och 4...

Läs mer

Ruts resedagbok från Kina

Här är jag på Kinesiska muren

Rut i klass 3 har skrivit dagbok från sin resa till Kina


Resan till Peking (Beijing)

Vecka 46 besökte jag Kinas huvudstad Peking (Beijing). Kina är ett väldigt stort land och...

Läs mer


På safari i Botswana

I oktober var jag i Botswana som ligger norr om Sydafrika. Vi åkte dit för att min pappa fyllde 50 år. Vi åkte tillsammans med en annan familj som vi känner. Resan dit...

Läs mer

Min resa till Turkiet i staden Side4

Har hälsar på mormor i Paris

Min resa till danmark

Min syster pluggar i i Bosnien

No Limit
Ansvarig utgivare:   David Almlöf
Webmaster:   David Almlöf
Redaktion:   Ågge, Araben, Nirvana, Leo, Jakob, Jakob, Alice, Lucas, Molly, Desmond, Daniel, Melissa , Viktor, Noelle, Anja, Eleazar , Isobel, Marisol , Edwin, Iris, Amanda, John, Vilda, Charlielo, Bruno, Eja, Nelson, Akeelah, Akeelah, Ylva, Casey, Jamie, Elsa, Benton, Delia, Elvira, Melinda, Jordan, Jordan, Henry , Charbel, Chanelle, Chanelle, Elsa, John, Sonja, Ivar, Trulsa, August, Dante, Dante, Dante, Loe, Kim, Valdemar, Teon, Daniel, Juni, Matilda, Bo, My , Thor, Vilma, Anton, Elin, Hugo, Liv, Judit, Saga, Ester, Edit, Ivar, Ivar , Axel, Elsa, Elliot, Tuva , Elmer , Frida, Kira, Olle, Jessica, Olle, Maiken , Valdemar, Kira, Siri, Love, Leenea, Leah, Meya, Vilgot, Simon, Mio, Eira, Nicella, Nicella , Ilias, Edgar, Frank, Lilith, Saga, Elsa, Abdirashid, Jack , Amos, Marit, Astrid, Zeth, Elvin, Aston, Olivia Triana, Sam, Glenda, Glenda, Ebbe, Amir, Amir, André, Aliyah, Atrin, Vega
BoF