En vandring i solen

Ullångers vandringsgrupp besökte Erikskojan


Hans Jonsson 2020-05-13

Marianne och Ulla på sista biten upp mot kojan
Bild:Hans Jonsson
Marianne och Ulla på sista biten upp mot kojan

I år har vi i Ullångers vandringsgrupp haft stor tur med vädrat. Det var idealiskt för vandringen idag också den 13 maj 2020. Eileen hade som mål valt Erikskojan längs Höga Kusten-leden, en sträcka på ca 10 km tur och retur från Ullånger. Dagens vandring lockade inte mindre än nio deltagare, Anne-Marie, Anki, Eileen, Marianne, Viveca, Ulla, Anders, Hans och Roger. Vi startade som vanligt från Generationernas Hus.

Det blir aldrig någon trängsel när en liten grupp vandrare är ute och går och småpratar om ditten och datten. När det är mycket aktiviteter som pausar eller avråds ifrån borde Folkhälsomyndigheten ta med vandringar i sina rekommendationer. Gott om plats att hålla avstånd är det också. Man måste se efter ganska noga var man sätter ned fötterna. Rötter, stenar, små pölar finns här och där. Skogsbad, som japanerna kallar det, är behagligt för både kropp och själ.


Alla fikar framför Erikskojan
Bild:Hans Jonsson
Alla fikar framför Erikskojan

Anne-Marie, Eileen och Anki
Bild:Hans Jonsson
Anne-Marie, Eileen och Anki


Lite blött var det på några ställen men de som inte hade helt vattentäta skor tog det på rätt sätt och skojade om sina fotbad. Vi mötte en man som jobbade åt Kramfors kommun. Han berättade att han just hade satt upp en automatisk besöksräknare. Jag spanade efter den men såg den inte. Det blir en mer exakt räkning så än att räkna namn i gästböckerna. Enda felkällan är att älgar också kommer med i antalet vandrare. Men de är svåra att få syn på. 

Erikskojan såg fin ut även om Erik själv inte var hemma. Det fanns många trevliga sittplatser utanför kojan där vi kunde dricka kaffet. Kojan byggdes på Furuparken i Ullånger för ca femtio år sedan. Jag antecknade vårt besök i gästboken. Där såg jag att en besökare hade anlänt på cykel. Anders bekräftade att han hade sett spår efter hans cykel.

Erikskojan
Bild:Hans Jonsson
Erikskojan


Vi hade väntat oss mer ljud av vårfåglar men det var kanske fel tid på dygnet? Vi såg några lingon från förra säsongen, sådana lär vara söta. Roger hade otur och ramlade ett par gånger på vägen tillbaka men fortsatte tappert vidare. Pannband är inte fel att ha när man svettas och solen lyser från en molnfri himmel. Å andra sidan var det myggfritt. 

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Bland bronsåldershövdingar, nutida konstnärer och rövare

Intensiv och omväxlande vecka för STF Höga Kusten

Vecka 40 blev händelserik för oss i Turistföreningen. Det var aktiviteter både tisdag, onsdag och söndag! Onsdagens besök på Millennium Art Gallery i Åsäng var flyttat till denna vecka på grund...

Läs mer
Bland hackspettar och skrattande abborrar

Blir Vandringens Dag i Turistföreningens regi en tradition?

Det sägs att en gång är ingen gång, två gånger en vana och tre gånger en tradition. I år var det andra gången Svenska Turistföreningen firade...

Läs mer
Eileen, Maine, Anki H, Anne-Marie och Anki S utanför loppisen

Vandring med loppis, bär och svamp

Ullångers vandringsgrupp besökte loppis i Kallsta

I bästa tänkbara sommarväder gjorde en grupp Ullångersvandrare ett besök på Anki Hambergs loppis i Kallsta onsdag den 5 augusti 2020. Det var fem vandrare som gick...

Läs mer

STF Höga Kusten vandrade upp på Snödåsberget

Trevlig och lätt vandring upp till Herrestaberget

Värnsberget fick besök av vandrare från Ullånger och Docksta

« Föreg. Nästa »Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida