En sorglig nyhet...

Vår auktionsropare och uppskattade Ullångersbo Nils Verner Westin har lagt klubban åt sidan för gott


Anders Böhlin 2010-06-18

Bild:Folke Boman

I går Torsdag från sjukhuset i Övik kom det sorgliga meddelandeT att efter sin hjärtoperation (som annars gick bra) fick Nisse problem med sina lungor, ,men man kunde inte använda adekvat medicin pga behandlingen i samband med operationen.

Folke Bomans artikel i Ullångersbladet för 2 år sen i samband med Nils-Verners 85-årsdag

I födelseboken för Ullånger år 1923 har kyrkoherde E.K.Broman prydligt skrivit: Den 1 augusti. Född: en son, föräldrar Johan Vestin och hans hustru Maria Kristina, född Söderquist. Den sonen döptes någon vecka senare till Nils Verner, och det är han som fyller 85 år idag.
Det fina med min gamle kamrat Nisse är, att han inte alls är så gammal, åtminstone tycker inte jag det. När du pratar med honom om någon person som du inte känner, säger han genast: Jo nog känne´du henne, hon är doter till ´n Kalle Karlsson i Viett, och gift va´en pojke till ´n Jösse Johansson i Sebäng, du minns han som hade en annan pojke som alltid va´på travet i Skog. Med andra ord, Nisse är ett levande och mycket detaljerat släktforskarlexikon. Hur karl´n kan minnas alla personer är obegripligt, ofta vet han också födelseår på den man frågar efter, om det rör 1900-talet i alla fall.
På de senaste 50 åren har han ändå blivit mest känd som auktionsropare, och hans glada humör förgyller tillställningarna, särskilt om godset ibland inte lockar alla. Men Nisse klarar det mesta, och jag ska berätta en alldeles sann historia, som bara är ett par veckor gammal.
Det var auktion på Centrumlokalen i Ullånger och jag var i närheten, när en lite finare pryl skulle säljas. Nisse började med 100 kronor, som han fick direkt. Det blev tyst en stund, men så sa någon 125 kronor. Det hände ingenting, så en av hans bisittare, hans dotter Ulla förresten, viskade 125 kronor. Nisse rörde inte en min, men han sa lite småirriterat: Jaa, ja höre, men ja bry mej inte om é, jag vell ha mer ! Han fick mer, när klubban föll tror jag priset blev 450 kronor ! Så jobbar ett auktionsproffs som ändå är 85 år gammal !
Nisse som varit tävlingscyklist, boxare, hovslagare, vattenrallare vid kraftledningsbyggena i Lappland, linjemontör, massör !! och mycket mer ändå. Det var ett sant nöje att höra honom berätta om sina upplevelser.

Ja det blir ett stort tomrum efter honom nu, Frid över hans minne


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Maja med lillasyster Sofia.
Maja med lillasyster Sofia.


En ny Inviksbo är född !


Familjen Björn har utökats med en ny medlem.




Onsdag den 13 aug 13.51 föddes Sofia och hon vägde 3420 gr och var 49 cm lång. Stolt storasyster heter Maja.

Läs mer

7 år idag!!! Grattis Agnes!!

Agnes

Vi som gratulerar är Mamma, pappa, Anton och Albin.
Även farmor med familj gratulerar.

Läs mer

ALVA 6 ÅR

Vi vill gratulera våran toppen dotter som fyller 6 år den 20:de oktober, vi som gratulerar är mamma o pappa.

Läs mer

Agnes Westin 6 år!!

Åtminstone EN GÅNG OM ÅRET

Välkommen till världen Nemo

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof