Jordgubbstider


Hasse Menzel 2007-06-04


Nya recept, ovanliga !

Upplevde nyss i Schweiz en ovanlig, men mycket god jord- gubbs efterrätt. Till den behöver man ,förståss, jordgubbar
500 gr, 2 och en halv deciliter rödvin, 2 och en halv matsked socker, en halv matsked färska peppermyntsblad
skurna i fina strimlor och 2 dl vispgrädde : Man delar jordgubbarna i 4-de delar och ta dom i en vid skål. Koka upp rödvinet med sockret, minska temperaturen och låt det småkoka i 5 minuter, tillsätt pepparmyntsstrimlorna och låt det svalna. Häll det avsvalnade vinet över jordgubbarna och låt det marinera minst i en timme. Servera med vispgrädde !

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Mums mums Agneta 2007-06-07


Kulturfabriken i Mjällom

Utställning och försäljning av konst och hantverk.


Säsongen, 2013, startar med Vernissage lördagen den 29 juni då de flesta utställarna är på plats. Öppet varje dag, 11.00 till 17.00, från den...

Läs mer

fotoutställning på Nordbo Gård

Bilden visar Anki Hamberg samtalar med några av besökarna

Söndagen den 26 juni, var det en fotoutställning på Nordbo Gård i Ullånger. Det var Anki Hamberg som visade sina foton från Höga Kusten och det var mycket fina...

Läs mer
Utterligare ett djur....

Rökstastrand

Utter <br />Strandskator

Ovanliga besökare på och under bryggan vid sommarstugan i
Röksta


I söndagskväll, 23 maj såg vi det vi trodde var en säl utanför bryggan i Röksta....

Läs mer

Nordbo Gård

Bäverns framfart

Besök hos Nong och hans fru Buaphum i Thailand

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof