Alla passagerare tog sig i land oskadda

Kusttrafik i nytt drama i Ullånger - fast i isen!


Hans Jonsson 2020-01-28


I augusti 1959 gick Kusttrafik på grund på väg från Docksta till Ullånger. Kaptenen vek in i Ullångersfjärden för tidigt, kanske beroende på svår tjocka och mörker. Passagerarna kunde gå i land oskadda. Folke Bohman berättar om händelsen i sin bok "Minnen, människor och miljöer från Ullångersbygden" som kom 2019.

Innan all snö föll för några dagar sedan, när det var is överallt, hände ett nytt drama med Kusttrafik i Ullånger!

Jag gick ut på isen en bit från fartyget och tog en bild. Man ser tydligt att Kusttrafik har kört fast i isen på Generationernas sjö i centrala Ullånger. Kusttrafik verkar dessutom ha gått på grund!

Till höger om fartyget ser man att en landgång har ordnats för passagerarna. Den liknar mest en rutschkana, kanske beroende på passagerarnas låga ålder. Någon kapten syns inte till men man får hoppas att hen har kallat på isbrytare.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
1. cetalge 2020-07-16


Hans hoppas att han slipper straffrundan. Gus har julstädat en ränna. Eileen nynnar på en irländsk julsång, Fairytale of New York.
Hans hoppas att han slipper straffrundan. Gus har julstädat en ränna. Eileen nynnar på en irländsk julsång, Fairytale of New York.

Det putsas och fejas och göres många poäng

Jul i bowlingstugan

Vi bowlare har det lika brått som tomtarna före julafton. Det ska julstädas i alla rännor. Önskelistor till tomten ska skrivas. Julbullar och skorpor ska ordnas till kaffet. Innan julspelet sätts igång må...

Läs mer


Dubbel bemärkelsedag...

Rekryteringen av pizzabagare i Ullånger är tryggad

När Olga och Eugeniu Cheptenes  tvillingar. David och Daniil fyllde fem, blev Caesars Pizzeria ett perfekt val för födelsedagsfirandet. Kompisarna blev inbjudna att baka sin...

Läs mer
Glatt återseende....

BAOs premiär i Ö-vik: sång,spel och (dans), i högsta klass

Bl.a. Orsa Spelmän

Om det är tur eller skicklighet att lyckas få BAO att lägga sin premiär i sommar i Övik, låter jag vara osagt. Benny berättade att han trivdes förra gå...

Läs mer

Spyken har kommit för att stanna!

Det blir inte segt som sista stavelsen!

Därför valdes inte rulltrappan

« Föreg.  Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida