En spännande historieskildring och en bakbok att inspireras av...

Tunnbrödets hjärta finns i Ångermanland


Ingrid Ölund, Skogs-Hilda i Ullånger, i full färd med att baka barkbröd. Arkivbild. FOTO: ROBBIN NORGREN
En gång var tunnbrödet basföda i det svenska hushållet. I dag är tunnbröd en delikatess som...

Läs mer

Chiligryta med sötsur sås

Sötsur-sås.

Vitlök 
2.0 klyftor 
Ingefära 
1.0 cm 
Jordnötsolja 
1.0 msk 

Ketchup 
2.0 msk 
Aprikossylt 
2.0 msk 
Worcestershiresås 
1.5 msk 
Tabascosås 
1.0 tsk 
Ättikssprit (12%) 
2.0 tsk 
Vatten 
1.0 dl 
Salt & peppar 


Ger 2,5 msk sås/portion 
Ingredienser (4 port.)




Instruktioner
1. Skala och finhacka lök och ingefära.
2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser.
Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.

Efter att jag gått en ABF-kurs i matlagning har jag många fina recept att förmedla


söndag den 3 februari 2008 Chiligryta med karré (4 port) 500 g benfritt karré kött 2 msk flytande...

Läs mer

Appropå korv.


Enklare kan det inte gå ?


Enkel korv¬gryta Portioner: 2 Tid: 20 minuter Ingredienser: 300 g falukorv eller skinka 2 små gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 dl oxbuljong eller köttbuljong...

Läs mer

Mathörnan

Hasse i sydtyskland, som är mycket inspirerad av den italienska matlagningskonsten, har dock här skickat ett recept inspirerat av det asiatiska köket. GRILLAD FLÄSKFILÉ

Läs mer
Mathörnan

Kall hjortronpudding



4 dl färska, mogna hjortron 3 dl vatten 2 dl strösocker 8 blad gelatin Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten ½ timme. Mosa hjortronen och blanda med vattnet och sockret. Krama upp...

Läs mer
Mathörnan

Tjälknöl av älg



Ta 1-1½ kilos djupfryst älgköttsbit och lägg på ett galler. Sätt ugnen på 75° och ställ den djupfrysta köttbiten där i 12 timmar. Lägg sedan köttet i en plastpåse tillsammans med en saltlake på 6...

Läs mer
Mathörnan

Kryddig lingonpaj


Kryddig lingonpaj


Botten: 50 g smör 2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl socker ½-¾ dl mjölk Fyllning: 4 dl lingon 1 dl socker 1 tsk potatismjöl 1 tsk kanel ½ tsk ingefära 1 krm...

Läs mer
Mathörnan

Norrlandsklämma.



Om man vill göra denna klämma ännu mer norrländsk, kan man ersätta ansjovisen med surströmming. 4 port. 100 g ansjovisfiléer 4 mandelpotatisar 2 ägg 1 rödlök 1 litet knippe gräslök 4 msk...

Läs mer
Mathörnan

Saffranspannkaka



1 l risgrynsgröt 3 ägg 1 paket saffran 1 dl russin 2 krm stött kardemumma 1 dl mald sötmandel Stöt saffran med lite socker. Blanda det i gröten tillsammans med övriga ingredienser. Häll...

Läs mer
Mathörnan

Kyckling med kantarell i enbärsgrädde



(4personer) 4 kycklingfiléer 3 msk smör ca. ¾ l kantareller 1 hackad gul lök 3 dl grädde salt och peppar 3 – 5 grovkrossade enbär Borsta svampen ren. Dela de stora svamparna. Sjud i eget...

Läs mer
Mathörnan

Godis


Gammaldags knäck Ca 80 stycken 2 dl ljus sirap 2 dl socker 2 dl vispgrädde 50 g finhackad sötmandel Blanda sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen...

Läs mer
Mathörnan

Strömmingslåda



600g färsk strömmingsfilé 4 dl Créme Fraiche 1/4 strimlad purjolök 8 skivor ost 1 knippe färsk hackad dill 12 kokta, skivade (ca 1cm) potatisar 4 skivade tomater 1 påse bladspenat salt och...

Läs mer

Soppa med bröd


Trattkantarellsoppa med gorgonzola 4 personer 1 l svamp 2 msk smör 1 l höns- eller grönsaksbuljong 1 dl grädde 2 – 3 msk vetemjöl citronsaft eller vin till smaksättning Fräs den hackade...

Läs mer
Mathörnan

Gratinerad färs med potatismos


4 portioner 500 g köttfärs 1 msk matfett 1 lök 1 squash ½ dl chilisås 2 msk worcestersås 4 portioner potatismos Fräs färsen smulig i matfett. Hacka löken. Strimla squashen fint. Låt lök...

Läs mer

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål


4 portioner 0,7 kg oxfilé, hel, färsk (eller fryst) Smörstekta kantareller 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller 1 msk smör 1 msk persilja, hackad salt och peppar Italiensk potatiskaka

Läs mer

Köttfärslasange med yougurtsås.



4 port. 400g nötfärs 2 st gula lökar 2 msk margarin 1 st vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 1,5 tsk salt 1 tsk svartpeppar, grovmalen 1 tsk basilika 1 tsk timjan 3 st äggulor 0,6 l mild...

Läs mer

Citronkyckling


Du behöver: 1 kyckling, urtagen 1 citron 2 msk honung 2 msk söt soja salt och...

Läs mer
Kan VI skapa en matkultur för framtiden?

Frågan är bara NÄR den "nakne kocken" blir adlad?

Jamie Oliver och hans kampanj mot den dåliga skolmaten och hur i fredags den engelska regeringen lade sig platt för de krav Oliver stridit för i snart ett års tid, det är verkligen en...

Läs mer
Förstasidan Bläddra vidare i tidningen>>>>>>> Artiklar
Förstasidan
Artiklar
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Höga Kusten båtarna

Lennart Wibergfastigheter

Skogshildas


SUIF 2

Däck o Maskin

Nordmarks åkeri

MST Mobila sågverk & trä AB


Krambo

Höga Kusten VVS


Nilssons el 070311

Älgsjö såg

Micke Murare

Muskelvärksta´n

EFS

Skoterklubben

Pingstförsamlingen HÖGA KUSTEN


LW bygg

Kyrkan

Skidsta hus

Studiefrämjandet

Ullångers åkeri

Ulf Nylen bygg

Folder 2012


Ullångers blommor o presenter

qr-ullångersbladet

Ladda Ullångersbladet till din mobil

Handelsbanken

Holmen

SPF Skogsliljan


Taxi, Städhjälp


ANNIKAS FRISERING


Br. Petterssons järn

Allmänna Arvsfonden



Korsord


På Kusten logga
 
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Google
  Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida