Chiligryta med sötsur sås


Anders o Nordquist 2008-02-08

Sötsur-sås.

Vitlök 
2.0 klyftor 
Ingefära 
1.0 cm 
Jordnötsolja 
1.0 msk 

Ketchup 
2.0 msk 
Aprikossylt 
2.0 msk 
Worcestershiresås 
1.5 msk 
Tabascosås 
1.0 tsk 
Ättikssprit (12%) 
2.0 tsk 
Vatten 
1.0 dl 
Salt & peppar 


Ger 2,5 msk sås/portion 
Ingredienser (4 port.)




Instruktioner
1. Skala och finhacka lök och ingefära.
2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser.
Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.
Sötsur-sås. Vitlök 2.0 klyftor Ingefära 1.0 cm Jordnötsolja 1.0 msk Ketchup 2.0 msk Aprikossylt 2.0 msk Worcestershiresås 1.5 msk Tabascosås 1.0 tsk Ättikssprit (12%) 2.0 tsk Vatten 1.0 dl Salt & peppar Ger 2,5 msk sås/portion Ingredienser (4 port.) Instruktioner 1. Skala och finhacka lök och ingefära. 2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter. 3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser. Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.

Efter att jag gått en ABF-kurs i matlagning har jag många fina recept att förmedla

söndag den 3 februari 2008

Chiligryta med karré
(4 port)
500 g benfritt karré kött
2 msk flytande margarin/olja
1,5–2 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm pepparmix
1 stor gul lök
1 msk tomatpuré
2-3 vitlöksklyftor
1 hackad chilipeppar
2 msk soja
5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning (eller kalvfond)
2 paprikor i olika färger
Redning: 0,5 dl kallt vatten + 2 msk idealmjöl
Garnering: rivet citronskal

Skär köttet i grytbitar.
Bryn dem i margarin/olja i en gryta tillsammans med skalad och hackad lök. Krydda med chilipulver, salt och peppar.

Tillsätt tomatpuré, pressade vitlöksklyftor, hackad chilipeppar, soja, vatten och smulad köttbuljongtärning eller fond.

Koka upp och låt grytan sjuda under lock ca 15 min. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg ned i grytan och låt sjuda ytterligare ca 15 min.
Skaka samman redningen och häll ned i grytan. Rör om och koka upp. Låt det småkoka några minuter till.

Riv skal av en väl tvättad citron och strö över.
Bjud med kokt potatis och ev. kall matlagningsyoghurt, strö då över hackad persilja i stället för citronskal och låt skalet tillsammans med lite pressad citronsaft ingå i yoghurten.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut






En spännande historieskildring och en bakbok att inspireras av...

Tunnbrödets hjärta finns i Ångermanland


Ingrid Ölund, Skogs-Hilda i Ullånger, i full färd med att baka barkbröd. Arkivbild. FOTO: ROBBIN NORGREN
En gång var tunnbrödet basföda i det svenska hushållet. I dag är tunnbröd en delikatess som...

Läs mer

Chiligryta med sötsur sås

Sötsur-sås.

Vitlök 
2.0 klyftor 
Ingefära 
1.0 cm 
Jordnötsolja 
1.0 msk 

Ketchup 
2.0 msk 
Aprikossylt 
2.0 msk 
Worcestershiresås 
1.5 msk 
Tabascosås 
1.0 tsk 
Ättikssprit (12%) 
2.0 tsk 
Vatten 
1.0 dl 
Salt & peppar 


Ger 2,5 msk sås/portion 
Ingredienser (4 port.)




Instruktioner
1. Skala och finhacka lök och ingefära.
2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser.
Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.

Efter att jag gått en ABF-kurs i matlagning har jag många fina recept att förmedla


söndag den 3 februari 2008 Chiligryta med karré (4 port) 500 g benfritt karré kött 2 msk flytande...

Läs mer

Appropå korv.


Enklare kan det inte gå ?


Enkel korv¬gryta Portioner: 2 Tid: 20 minuter Ingredienser: 300 g falukorv eller skinka 2 små gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 dl oxbuljong eller köttbuljong...

Läs mer

Mathörnan

Kall hjortronpudding

Tjälknöl av älg

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida