Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer
Mathörnan

En god efterrätt.


Kladdtårta 8 bitar 2 ägg 3 dl socker 1 dl kakao 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g smör Till servering: vispad grädde gärna smaksatt med punch eller konjak. Vispa ägg och socker...

Läs mer
Mathörnan

Räkpanna


1,5 kg oskalade räkor 3 msk smör ½ tsk curry ½ tsk paprikapulver 1 liten gul lök ½ grön paprika ½ röd paprika 2 msk tomatpuré 1 msk senap 2 dl grädde 1 tsk italiensk salladskrydda 1 msk...

Läs mer

Semlor



Vad går väl upp mot hembakade semlor och hemgjord mandelmassa! Fyllningen kan naturligtvis lättast göras av färdig mandelmassa, men blir allt ännu godare gjord på mald mandel. 15 bullar 25 g...

Läs mer
Mathörnan.

Gräddvåfflor, frasvåfflor



ca 8 laggar. 3 dl vetemjöl (180g) 2 dl vatten (iskallt) 3 dl grädde, vispad, eller gräddfil. Gräddning 1 msk smör. Blanda mjöl och vatten. Tillsätt grädden och rör om försiktigt. Hetta...

Läs mer

Crepes med svampstuvning.



Crepes: 2½ dl vetemjöl ½ tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg Stuvning: 400 g champinjoner 3 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl svampspad + mjölk, ev. grädde ½ tsk salt 1 krm vitpeppar ½ tsk soja

Läs mer

Bakad potatis med avokadofyllning



4 personer 4-8 potatisar 2 ägg 2 avokador 2 dl Cremé Fraiche 1-2 msk pressad citron 1 gul lök 1 burk tonfisk, ca 250g salt och peppar Sätt ugnen på 225°. Tvätta och stick hål i...

Läs mer

LRF:s Strutsmeny

!. Entré:Gravad struts i enbär och brännvin. 2. Huvudrätt:Örtrullad strutsfilé med rödvinssås med ingefära och rotfruktspytt 3. Dessert: Strutsparfait med saffran

Läs mer

RENSKAVSTOAST MED GRÖNPEPPAR.


Grön peppar och renskav = urgott!


4 stycken 1 pkt fryst renskav 240g smör 1 liten rödlök 1½ tsk grönpeppar i lag 1 dl vispgrädde 2 msk persilja 2 krm salt 4 skivor vitt...

Läs mer

En annorlunda pepparrotsgädda.


4 portioner


600 g gäddfilé 1 tsk salt 2 gula lökar 2 msk smör Gratängsås: 1½ dl mjölk 1 dl majonnäs 1 msk senap 1 msk riven pepparrot 1 dl finhackad dill Dela filéerna om de är stora,...

Läs mer

RENSKAV med svamp och rödlök.


4 personer


600 g mandelpotatis 1 l färsk svamp (trattkantareller, kremlor, soppar, e.d.) eller torkad svamp i motsvarande mängd. 2 msk smör 600 g fryst renskav salt peppar 1½ dl vispgrädde 1...

Läs mer

recept på kubb (glödhoppor)


KUBB 2 HG MARGARIN 1 KOPP SOCKER 2 TSK HJORTONSALT 3 DL MJÖLK BITTERMANDELOLJA LITE MJÖLK ATT PENSLA PÄRLSOCKER ELLER 2 ÄGG OM DU VILL ISTÄLLET FÖR MJÖLK

Läs mer

Vildsvin med pytt á la svamp.



Vildsvin (nästan alldeles riktigt). 1 fläskkarré ca 2 kg 4-5 vitlöksklyftor 8-10 enbär 10-12 kryddpepparkorn ½ dl salt soja Ta en karré av en väl retad tamgris, skär den i skivor, stänk...

Läs mer

En annorlunda soppa.

Recept från Tyskland.


Här kommer ett recept på soppa från Hasse Menzel i Sydtyskland. Han har inga å,ä,ö på sin dator så jag (Bibbi Saltin) är mellanhand. Soppan passar bra som entrérätt och är...

Läs mer

Älgfärslimpa med trattkantareller



0,6 kg älgfärs 200 g fläskfärs 150 g trattkantareller 1 st gul lök(ar) 1 dl ströbröd 1 krm timjan 1 msk ljus fransk senap 1 st vitlöksklyfta(or) 2 st ägg 2 dl porteröl 1 msk épice riche...

Läs mer

Viltpaté gjord på ripa, orre, tjäder, ren eller älg.



200 g av ovanstående kött, som males 250 g färs av lamm eller fläsk 1 rågad tsk salt 1 matsked vetemjöl 1 ägg 1 dl vispgrädde 20 g torkad svamp, som blötläggs och hackas (kan utbytas mot ca 100 g...

Läs mer

Rådjursfilé med lingonsky och rotfruktskakor.



8 st brysselkål 1 dl lingonsylt 1 dl matlagningsvin, rött 7 st morot/morötter 4 dl potatis(ar) 1 dl rotselleri 300 g rådjursfilé 1 krm salt 25 g smör 2 dl vatten 0,5 msk viltfond...

Läs mer

Falugryta med fullkorns ris och spenat.

REcept


tisdag den 6 juni 2006. Från aon Köpmanholmen Falugryta med fullkornsris och spenat. En bra falukorv är helt okej vardagsmat någon gång ibland. Välj gärna en sort med mycket kött och lite...

Läs mer
Förstasidan Bläddra vidare i tidningen>>>>>>> Artiklar
Förstasidan
Artiklar
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Höga Kusten båtarna

Krambo

Höga Kusten VVS


Nilssons el 070311

Älgsjö såg

Micke Murare

Muskelvärksta´n

EFS

Skoterklubben

Pingstförsamlingen HÖGA KUSTEN


LW bygg

Kyrkan

Skidsta hus

Studiefrämjandet

Ullångers åkeri

Ulf Nylen bygg

Folder 2012


Ullångers blommor o presenter

qr-ullångersbladet

Ladda Ullångersbladet till din mobil

Handelsbanken

Holmen

SPF Skogsliljan


Taxi, Städhjälp


ANNIKAS FRISERING


Br. Petterssons järn

Lennart Wibergfastigheter

Skogshildas


SUIF 2

Däck o Maskin

Nordmarks åkeri

MST Mobila sågverk & trä AB


Allmänna Arvsfonden



Korsord


På Kusten logga
 
Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Google
  Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida