Mathörnan

Räkpanna


Anki Hamberg 2005-01-18

1,5 kg oskalade räkor
3 msk smör
½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 liten gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika
2 msk tomatpuré
1 msk senap
2 dl grädde
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk vitt vin (kan uteslutas)

Skala räkorna. Strimla lök och paprika. Smält smör i en panna och bryn lök och paprika tillsammans med curry och paprikapulver. Låt småputtra på svag värme.
Tillsätt grädde, tomatpuré och senap och låt det koka lite mer.
Lägg sist i räkorna och tillsätt vinet och låt allt bli upphettat.
(Räkorna får bara bli upphettade, de blir sega annars)

Serveras med kokt ris.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof