Här är det senaste som hänt...

På cykel genom Europa ll


Hans Jonsson 2019-10-22


Bild Hans Jonsson
Minns ni när Ullångersbladet skrev om de två cyklisterna som är på väg från Luleå till Madrid? I slutet av september gjorde de ett kort stopp i Ullånger. Jag såg dem utanför Coop, blev nyfiken på deras modiga långresa och ställde några frågor till Ludvig och spanjorskan Irene. Det blev en kort artikel i Ullångersbladet för en månad sedan. Jag har hållit kontakten med dem via sms och sett bilder på Instagram.


Här är det senaste som hänt. Det är ett SMS från Ludvig och Irene 21/10 2019:

 Hej Hans! Vi har cyklat från Köpenhamn till Gedser, tog färjan därifrån till Rostok. Därefter cyklat till Hildesheim där vi umgåtts med vänner tills idag.Vi har nu valt att ta oss med buss till Amsterdam där vi tänker fortsätta cykla söderut. Kul att byborna i Ullånger följer med. Det är en intressant resa där dagarna kan vara så extremt olika. Ena dagen skiner solen och vi flyger fram på cyklarna utan bekymmer, medan andra dagar så regnar det i flera timmar och vi avslutar dagen med punktering.


Det är intressant att observera ens sinne i alla situationer. Att resa på detta sätt ger så oerhört många nya intryck och vi besöker så många platser vi annars hade missat om vi t.ex. skulle ha tagit flyget. Upplevelsen av tiden förändras också och det känns som att vi har rest mycket längre än vi egentligen har.

Vi har lärt känna nya vänner som erbjudit oss en soffa att sova på och som t.o.m. har gett oss nyckeln till deras hus och sagt “Känn er som hemma! Det är bara att ni låser och lägger nyckeln på det här gömstället när ni far”. Världen är en fantastisk plats när vi litar på varandra och ger utav det vi har att erbjuda. Det sprider lycka och glädje och en känsla av samhörighet. Det behöver inte heller vara något komplicerat. Att bjuda en främling på en kopp kaffe som Irene gjorde i morse, eller att bjuda in oss att prova bågskytte som Jann gjorde här om dagen (ännu en nyfunnen vän).

Avslutningsvis kan det tilläggas att syftet med resan är inte egentligen att ta sig från Luleå till Madrid, utan själva resan är målet. Och resan är i sin tur livet, och livet verkar vara ett äventyr. Trevlig resa! / L&I

Intressanta funderingar och kloka ord, tycker jag. Man kommer osökt att tänka på Karin Boyes ord: “Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.” Om Ludvig och Irene ska cykla tillbaka till Luleå och passera Ullånger har de lovat att göra ett stopp här. Jag har lovat att bjuda dem på gofika hos Skogs-Hildas.
Turkey choir #luleåmadridbybike
https://gramha.net/explore-hashtag/lule%C3%A5madridbybike
finns text, fina bilder och ett par videosnuttar, bl.a. en mycket rolig film där Irene imiterar en kalkon och får svar i kör av en hel flock! På Instagram är hashtagen #luleåmadridbybike.

Hans Jonsson

Tipsa en vän     Skriv utHans återser lite av 'sitt' Italien

Från norditalienska sjöar och egna vandringar i bergen rapporterar här Hans JonssonBild: Hans Jonsson

Bild: Hans Jonsson

Bild: Hans Jonsson

Bild: Hans JonssonBild: Hans Jonsson
Bild: Hans Jonsson


Bild: Hans Jonsson

Bild: Hans JonssonBild: Hans Jonsson

Bild: Hans...

Läs mer


Hälsningar från vår Lapplands korrespondent

Min första fjällvandring söndag 23 augusti 2015

Vi körde 800 km för att vandra 80 km. Galet eller vad !!!
Vi (fyra STF medlemmar) körde till Kvikkjokk och flög helikopter till Staloluokta,
där vi övernattade på...

Läs mer


Irland!

Den gröna ön!
Vid ett besök nyligen i Irland träffade jag min familj. En härlig kväll på en höst promenad på den 5 km långa stranden vid...

Läs mer

Utflykt med hemligt mål, visade sig vara till konstnärinnan 

Tiina Ojastes pastorala idyll, mitt i skogen

I Ndola, när planet med Dag Hammarsjöld störtade

Helen Sjöholms, Kaj Gullmars och Kjell Lönnås stad

« Föreg. Nästa »Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida