STF Höga Kusten på studiebesök hos Gerdins och aq i Mjällom 


Hans Jonsson 2019-11-22

 

Det lilla lokala företaget blev globalt
STF Höga Kusten på studiebesök hos Gerdins och 
aq i Mjällom 


 

 

Bild:H. Jonsson Jenny Gerdin visar oss runt

Torsdag den 21 november 2019 samlades 12 STF-medlemmar för att lära sig mer om industritillverkning. Det handlade om tre lokala företag med global verksamhet. Dels Gerdins, dels de före detta Gerdinsföretagen aq Wiring Systems och aq Components. Jenny Gerdin bjöd på kaffe och  guidade oss sedan på ett mycket trevligt och proffsigt sätt. 

Både stort och smått tillverkas Bild: Hans Jonsson

I Gerdins del av studiebesöket fick vi studera stansverktyg och hålpipor bland mycket annat. Gerdins Group har sedan starten 1952 varit ett familjeägt företag. I början var man en liten lokal verkstad som levererade verktyg och kartonger till Mjälloms skoindustrier. Sedan 1985 har man legotillverkning av kablage. Viktiga faktorer är engagemang, kvalitet och en vilja att möta kundernas behov av varor och tjänster. Det är skarp konkurrens inom affärsområdet. 

 
Bild:H. Jonsson
Inga klagomål från roboten

På aq Components fick vi se avancerade maskiner som svarvar hålpipor, vi såg robotsvetsar och lasermaskiner m.m. Robotsvetsen frågade jag om trivseln, och han hade inget att klaga på. Legoproduktion är grunden till detta affärsområde. Tillverkningen ska ske snabbt ibland. 

Det var ordning och reda och förvånansvärt lite buller i nästan hela fabriksområdet, tyckte många av oss. Nästan jämförbart med den biblioteksmiljö som jag arbetat i! Det kändes som ett givande besök. Som avslutning önskar jag att alla anställda i julklapp får många specialstansade pepparkakor! 

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


 STF Höga Kusten på studiebesök hos Gerdins och aq i Mjällom 


 

Läs mer


På Nordingrå Skördemarknad...

Bilar överallt, massor av folk

En lagomt varm och solig Oktoberlördag, verkar vara idealisk för att locka många besökare till Mannaminne förutom skördemarknaden finns det ju massor av...

Läs mer


På Mannaminne...

Nordingrås Skördemarknad, med film om Anders Åberg, hans idéer och livsverk.

En vacker höstdag kan rymma myckert om man gör ett besök på Mannaminne, där många marknadsstånd fanns överallt, där det kryllade av folk: smakandes...

Läs mer

Känd barnbok men okänd författare. Hervor Sjödin berättade på Mannaminne 

31 Upplagan av Skulefestivalen!

Premiär för ny förkunnare

« Föreg. Nästa »Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   J Westin
Redaktion:   Anders, Karin, Ida