Westerlundska gymnasiet

UF-företagen är fler än någonsin


Jakob Grip 2021-11-03

Filippa Dolk och Maryam Nabil Yousif SA19M driver ett företag som fotar och gör affischer.
Filippa Dolk och Maryam Nabil Yousif SA19M driver ett företag som fotar och gör affischer.

Benjamin Granath, Jakob Grip och Isac Öjetoft, SA19M, har ett företag som gör logotyper, fotar och filmar åt företag. 
Benjamin Granath, Jakob Grip och Isac Öjetoft, SA19M, har ett företag som gör logotyper, fotar och filmar åt företag. 

Treorna på Westerlundska gymnasiet är igång med sina UF-företag och de är fler än någonsin. Inom medieinriktningen på Samhällsprogrammet håller UF-företagen på med medieinriktade företag och de gör det som sitt gymnasiearbete.

På Samhällsvetenskapsprogrammet på Westerlundska är treorna i full gång med sina UF-företag. Inom medieinriktningen på Samhällsprogrammet var känslorna blandade när de fick höra att UF företagen skulle vara media inriktade eftersom vissa hade andra tankar och planer.

- Det är såklart lite av en besvikelse. Man vill ju ha lite mer möjligheter och det får man ju när man kan göra vilket slags företag man vill. Men däremot har man lärt sig mycket om media och skapande vilket är intressant eftersom det är det jag är intresserad av. Jag går ju trots allt media och tycker att det är kul att hålla på med sånt, säger Benjamin Granath som går i klassen SA19M på Westerlundska och som är med i företaget MediaSpetsen UF som håller på med att skapa logotyper åt företag, fotar och gör filmer till både företag och privatpersoner.

Eftersom eleverna på Samhällsvetenskapliga programmet med medieinriktning på Westerlundska har behövt anpassa sig till denna regel så har de flesta företag blivit ett företag med någon slags tjänst. Tjänsterna handlar ofta om någon slags marknadsföring, ofta till andra företag. Många håller på med foto och film. Kamerorna har varit vägen till mediaelevernas hjärtan under den större delen av deras tid på gymnasiet och nu när de får använda sina kunskaper i sina företag har det blivit en riktigt bra cocktail.

- På vårt företag fotar vi något och gör sedan affischer av fotografierna. Jag ser väldigt mycket fram emot att tjäna pengar och gå plus i mitt UF-företag. Jag gillar verkligen media och ser fram emot att utvecklas ännu mer under årets gång, säger Filippa Dolk ifrån UF företaget Your Design UF.

När man pratar med företagen är det blandade känslor om beslutet att UF-företagen ska vara företag med medieinriktning med det verkar som att de flesta har accepterat beslutet och till och med är nöjda nu i efterhand när företagen har dragit igång. Eleverna på SA19M berättar att de har kunnat utnyttjat sin kreativitet mycket och på så sätt fått ett bra företag som de ser fram emot att utveckla. 

 


Tipsa en vän     Skriv utLisa Borén, Oscar Sedin, Saga Borén och Sonja Björkman är några av de 280 elever som driver UF-företag på Westerlundska gymnasiet.
Lisa Borén, Oscar Sedin, Saga Borén och Sonja Björkman är några av de 280 elever som driver UF-företag på Westerlundska gymnasiet.

Westerlundska gymnaiset

Nytt år, nya UF-företag 

Runt 280 elever på Westerlundska Gymnasiet är nu i gång med sina nystartade UF-företag. Under både höst-och vårterminen kommer elever från olika linjer...

Läs mer
Felizia och Alice i företaget Bring UF.

UF-mässa sålde slut på alla produkter 


Onsdagen 16/3 arrangerades en UF-mässa på skolan. Vanligtvis brukar UF mässorna...

Läs mer
Filippa Dolk och Maryam Nabil Yousif SA19M driver ett företag som fotar och gör affischer.

Westerlundska gymnasiet

UF-företagen är fler än någonsin

Treorna på Westerlundska gymnasiet är igång med sina UF-företag och de ä...

Läs mer
UF-eleverna på WGY lär sig sälja på seminarium i aulan.

UF-företagarna lär sig att sälja

Ungdomsföretagsamheten på Westerlundska gymnasiet är i full fart. Eleverna...

Läs mer

Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4

Elever tävlar i ungt företagande 

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam