Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Succé på sociala medier
– DND, UF-årets populäraste företag på WGY


Klara Johnsson Paula Johansson Vera Zetterström 2022-11-22

<span style=\
Anna Grahn, Tilde Unosson, Ronja Sundell och Linn De Pourbaix

Fyra klädintresserade tjejer skapade tillsammans UF-företaget Demin never dies 2022. Detta företag fokuserar på att ge secondhand jeans ett nytt liv, men de säljer även snygga accessoarer i denim.


DND är ett företag som bland annat säljer jeans, korthållare och armband i jeansmaterial i olika släpp. Idén till företaget kom genom att brainstorma tillsammans med olika förslag. Alla tjejerna är intresserade av kläder och ville samtidigt göra något hållbart, och kom tillslut fram till Demin never dies. Jeans som inte längre används får tjejerna in och ger ett nytt liv. Nu har de även börjat köpa in från vintagebutiker. Med hjälp av symaskiner och nitar omvandlas plaggen till det som idag är trendigt. Tidigt inom UF-året hade DND stora framgångar inom sociala medier. Detta ledde till att deras Instagram blev forumet där försäljningen av produkterna sker.

Anna berättar att hon är administratör och inköpsansvarig. Hon håller koll på papper, köper in saker samt håller koll på kvitton och mejlar. Tilde är ekonomiansvarig, det är hon som skapar affärsplanen, budgetar mm. UF företagets VD är Linn, hon håller koll på vad som behöver göras och när det ska ske. Marknadsföringsansvarig är Ronja, hon svarar kunder, hittar inspiration samt redigerar bilder och videos.

Vad är ert mål med UF-företaget?

Det allra viktigaste är att vi har roligt tillsammans och får utvecklas som personer. Vi bryr oss inte om att tjäna pengar, det är såklart kul men absolut inte vårat huvudfokus. Vi har en stor plan som för tillfället är hemlig, men det är något vi satsar på inför nästa år.

Hur snabb var tillväxten på sociala medier?

- Det gick väldigt fort att få uppmärksamhet på sociala medier. Marknadsföraren Ronja filmade och publicerade en video på tiktok, denna tiktok blev populär och många nya kunder hittade till företaget. Sedan dess har följarantalet bara fortsatt att stiga.

Tips till framtida UF från tjejerna på DND

Det är viktigt att alla känner sig trygga med varandra, då blir resultatet mycket bättre. Att vara bra på olika saker gör att man lätt kan hitta sin roll i företaget. Om du är kreativ så passar marknadsföring bra medan administratör rollen passar en ordningsam person. Man ska välja grupp utifrån olika egenskaper, välj grupp efter vilken roll ni vill ha. Det är viktigt att komma överens om att man har samma ambition med företaget innan man startar projektet. Att vilja jobba utanför skolan och att satsa lika mycket på företaget är viktigt, annars blir det lätt konflikter.


Tipsa en vän     Skriv ut<span style=\
Anna Grahn, Tilde Unosson, Ronja Sundell och Linn De Pourbaix

Succé på sociala medier
– DND, UF-årets populäraste företag på WGY

Fyra klädintresserade tjejer skapade tillsammans UF-företaget Demin never dies 2022. Detta företag fokuserar på att ge secondhand jeans ett nytt liv, men de säljer även...

Läs mer


Nytt UF-företag tar bort bajslukt 


Det nyetablerade ungdomsföretaget Kemon UF grundades utav Alfred Monie - marknadsansvarig,...

Läs mer
Lisa Borén, Oscar Sedin, Saga Borén och Sonja Björkman är några av de 280 elever som driver UF-företag på Westerlundska gymnasiet.

Westerlundska gymnaiset

Nytt år, nya UF-företag 

Runt 280 elever på Westerlundska Gymnasiet är nu i gång med sina nystartade...

Läs mer
Felizia och Alice i företaget Bring UF.

UF-mässa sålde slut på alla produkter 


Onsdagen 16/3 arrangerades en UF-mässa på skolan. Vanligtvis brukar UF mässorna...

Läs mer

UF-företagen är fler än någonsin

UF-företagarna lär sig att sälja

Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4

Elever tävlar i ungt företagande 

Torsdagen den 1 december 2022 - klockan 14:53
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav , Gustav, Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Albin , Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris