Street Feet är återigen tillbaka på Joar Blå för show!

”A Dancing Treasure”


Ella Lagström 2022-12-20


Det har varit show-helg för dansarna på Street Feet och temat för årets specialshow var ”A Dancing Treasure” där en mystisk skatt i form av en portfölj följde igenom alla danser.


Efter åtta shower under lördag och söndag var det dags för två dagar av specialshower för dansskolans mest avancerade dansare som idag är uppemot 90 stycken. Speciellt för i år var en följande mystisk väska som under föreställningens gång ökade spänningen tills det under finalnumret, då scenen fylldes av alla medverkande dansare och äntligen var dags att öppna väskan.  

Emma Villén i SA21b som medverkade under showen berättar att dansa med rekvisita är spännande men att oväntade saker kan hända. ”I de sista sekunderna utav finaldansen skulle en i showgruppen öppna väskan, men kodlåset krånglade så det gick inte att få upp väskan.” Emma berättar också att dansaren fick improvisera och spela med och låtsas som att det var meningen, men att det är sådant som kan hända när allt sker live.

Isabel Axnér, grundare utav Street Feet berättar för WGY nytt om hur projektet att styra upp en stor show på en teater scen har så många delar som många inte tänker på under showen. Allt från att styra upp valet av musik, koreografier till att boka scen, ljud och ljus men framför allt hur de över 600 dansarna ska delas upp i olika shower för att få en varierande och fungerande show. ”Detta ger mig gråa hår ganska ofta” berättar Isabel.

På frågan om hur det känns att något hon skapat blivit så stort i lilla Enköping, berättar Isabel att hon att hon inte så ofta brukar tänka på vad hon skapat utan att hon bara kör på. ”Och när en showhelg är gjord så laddar man för nästa gång!” Men det som främst gör henne stolt är när hon får höra från antingen professionella själva eller personer som sett mycket professionella föreställningar som berömmer henne om hur fantastiskt det är att detta finns i vårt lilla Enköping.

”Det betyder förstås väldigt mycket att få höra det från någon som vet vilket jobb det innebär att skapa produktioner likt dessa, så det gör mig väldigt glad och stolt!”

Dansskolan Street Feet som idag med marginal är den största i Enköping med över 600 dansare i åldrarna från två år upp till dansare i 50-års åldern, har blivit en otroligt uppskattad förening som ständigt imponerar publiken. När dansarna under showerna visar upp koreografierna de övat in under terminerna är alla välkomna att kolla och när Joar Blå salongen med ungefär 350 platser nästan alltid fylls märks det att det är något som uppskattas utav staden.


Tipsa en vän Skriv ut

Artisten Petter på Enköpingsmässan

Den 15–16 september 2023 hölls den stora Enköpingsmässan som har anordnas av Magdalena Wennertorp Strand i år. Det som är nytt i år är att det inte är...

Läs mer


Studentåret är i gång!

Det efterlängtade och händelserika studentåret har dragit i gång med fester,...

Läs mer
Information om biljetsläpp på Cinemas Instagram. 

"Dalahäst ska höras över Enköping"

Artisten Fröken Snusk ska till Enköping den 16 september för att spela på...

Läs mer
Elever som köar utanför akvariet

Snart dags för 250-dagars

Många elever har nu stått och köat för att få en biljett till...

Läs mer

En trend som gynnar samhället

Mer bilder från studentbalen 

Vad är en bal på slottet?

Gratulerar med dagen Norge! 

Olika åsikter kring årets Eurovision!

Fångarna i Gånsta

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Lördag 9/12
Street Feet show
Söndag 10/12
Street Feet show
Nobeldagen
Måndag 11/12
Street Feet show
Tisdag 12/12
Street Feet show
Onsdag 13/12
Luciafirande
Torsdag 21/12
Jullov!
Söndag 24/12
Julafton
Söndag 31/12
Nyårsafton!

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Victor, Rebecca, Axel, Stina, Mustafa, Emil, Paula , Klara , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Tilde, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton