Street Feet är återigen tillbaka på Joar Blå för show!

”A Dancing Treasure”


Ella Lagström 2022-12-20


Det har varit show-helg för dansarna på Street Feet och temat för årets specialshow var ”A Dancing Treasure” där en mystisk skatt i form av en portfölj följde igenom alla danser.


Efter åtta shower under lördag och söndag var det dags för två dagar av specialshower för dansskolans mest avancerade dansare som idag är uppemot 90 stycken. Speciellt för i år var en följande mystisk väska som under föreställningens gång ökade spänningen tills det under finalnumret, då scenen fylldes av alla medverkande dansare och äntligen var dags att öppna väskan.  

Emma Villén i SA21b som medverkade under showen berättar att dansa med rekvisita är spännande men att oväntade saker kan hända. ”I de sista sekunderna utav finaldansen skulle en i showgruppen öppna väskan, men kodlåset krånglade så det gick inte att få upp väskan.” Emma berättar också att dansaren fick improvisera och spela med och låtsas som att det var meningen, men att det är sådant som kan hända när allt sker live.

Isabel Axnér, grundare utav Street Feet berättar för WGY nytt om hur projektet att styra upp en stor show på en teater scen har så många delar som många inte tänker på under showen. Allt från att styra upp valet av musik, koreografier till att boka scen, ljud och ljus men framför allt hur de över 600 dansarna ska delas upp i olika shower för att få en varierande och fungerande show. ”Detta ger mig gråa hår ganska ofta” berättar Isabel.

På frågan om hur det känns att något hon skapat blivit så stort i lilla Enköping, berättar Isabel att hon att hon inte så ofta brukar tänka på vad hon skapat utan att hon bara kör på. ”Och när en showhelg är gjord så laddar man för nästa gång!” Men det som främst gör henne stolt är när hon får höra från antingen professionella själva eller personer som sett mycket professionella föreställningar som berömmer henne om hur fantastiskt det är att detta finns i vårt lilla Enköping.

”Det betyder förstås väldigt mycket att få höra det från någon som vet vilket jobb det innebär att skapa produktioner likt dessa, så det gör mig väldigt glad och stolt!”

Dansskolan Street Feet som idag med marginal är den största i Enköping med över 600 dansare i åldrarna från två år upp till dansare i 50-års åldern, har blivit en otroligt uppskattad förening som ständigt imponerar publiken. När dansarna under showerna visar upp koreografierna de övat in under terminerna är alla välkomna att kolla och när Joar Blå salongen med ungefär 350 platser nästan alltid fylls märks det att det är något som uppskattas utav staden.


Tipsa en vän Skriv ut



Westerlundskas kuratorer delar ut uppmuntrande hjärtan och har utlyst en tävling. Första pris är 142 kronor i cafeterian. 
Westerlundskas kuratorer delar ut uppmuntrande hjärtan och har utlyst en tävling. Första pris är 142 kronor i cafeterian. 

Glad alla hjärtans dag!

Tisdag den 14 februari och alla hjärtans dag är här!
Idag uppmärksammar vi på skolan dem vi tycker om lite extra.

Läs mer


Street Feet är återigen tillbaka på Joar Blå för show!

”A Dancing Treasure”

Det har varit show-helg för dansarna på Street Feet och temat för årets...

Läs mer


WGY Nytt medverkar i Tiktok-trend

Vem är snyggast på Westerlundska?

Axel och Alfred från WGY Nytt tog sig an uppdraget att ta reda på vem som är...

Läs mer


Intervju med Mysteriet på Greveholm-Ivar

Bästa julkalendern!

Julkalendrar har funnits med oss i flera år och har samlat många barnfamiljer...

Läs mer

Granen håller ut även när julen dansas ut

Vilket program har bäst fester?

Saker om dina lärare du kanske inte visste!

Har ”Paradise Hotel” blivit ”PK Hotel”? – Så tycker eleverna på WGY

Sista FIFA-spelet

Axel testar: Musik

Fredagen den 24 mars 2023 - klockan 08:15
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris