Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4


Tindra Almgren 2021-03-24

Lightbox UF som var ett av de prisade företagen på UF-dagen.
Lightbox UF som var ett av de prisade företagen på UF-dagen.

GM4 utsågs till bästa UF-företag i Enköping.
GM4 utsågs till bästa UF-företag i Enköping.

UF- företagen hade onsdagen 10/3 en digital mässa. GM4 vann pris för Enköpings bästa företag och Lightbox kom trea i Uppsala län!

Lightbox UF valde att sälja elektriska USB-tändare eftersom att det kändes helt rätt i tiden. De såg även potential på den lokala marknaden här i Enköping då de inte sett någon annan sälja denna produkt. 

- Vi tycker det roligaste med UF har varit att träffa alla lokala företagare och tagit del av erfarenheter och historier sägar killarna från Lightbox UF.

Lightbox UF har kommit på den brilijanta idén att låta andra ungdomar i Enköping få sälja deras produkt. Lightbox UF ville skapa arbetstillfällen för stadens alla ungdomar under coronapandemin,och dels för att bolaget når ut till en ny marknad genom återförsäljnignsmodellen.

GM4  vann årets UF företag i Enköping. Deras affärsidé är att de säljer matteböcker för barn. Deras första idé var att göra ett informationshäfte, så tanken om matematik fanns med hela tiden. GM4 har även en duktig illustratör i företaget och därför blev det senare självklart med en mattebok med bilder. 

GM4 jobbar mot de globala målet 4, som handlar om kvalitetsutbildning. GM4 anser att alla kan sträva efter att nå de globala målen. De vill bidra genom att skapa en lätt och rolig introduktion till matte i en tidig ålder.

Hur ska boken användas och för vem? 

- Boken är till för 4–7 åringar. Antigen används den som en första introduktion till matematik innan man börjar räkna i skolan, eller så används den medan man lär sig matematik i skolan. För de yngre åldrarna läser oftast en förälder eller likande, medan de lite äldre kan läsa själva. Eftersom boken har illustrationer på varje sida kan den även användas som en blädderbok där barnet kollar på bilderna och på så sätt bekantar sig med siffror. 

Varför tycker ni att den här boken behövs? 

Matematik är ett av de svåraste och jobbigaste ämnena i skolan för de allra flesta. Genom att i en tidig ålder introducera matematikämnet på ett roligt sätt, ökar vi intresset att fortsätta lära sig. På längre sikt leder det här till ett ökat intresse av att studera och utbilda sig. 

Vad har ni lärt er under UF året? Vad kommer ni att kunna ta med er i framtiden? 

Vi har lärt oss så mycket! Allt ifrån hur man startar och driver ett företag, och hur det rent praktiskt fungerar, till hur man samarbetar och hittar lösningar som passar alla. Att planera, strukturera och dela upp arbetet som behövs göras. Att aldrig ge upp och att våga testa nya lösningar. Jag tror även att vi alla tror på oss själva mer efter det här!  


Tipsa en vän Skriv utMånga var intresserade av mässan.
Många var intresserade av mässan.

UF-MÄSSA PÅ WGY

Läs mer
 

UF-Mässa 15 Februari

Krispig UF-Mässa

Den 15 februari är det Westerlundskas årliga UF-mässa. Mässan ä...

Läs mer


Bajssprejen gör succé

- Efterfrågan på bajssprej var större än vad vi trott!
säger Alfred...

Läs mer
<span style=\

Succé på sociala medier
– DND, UF-årets populäraste företag på WGY

Fyra klädintresserade tjejer skapade tillsammans UF-företaget Demin never dies 2022....

Läs mer

Nytt UF-företag tar bort bajslukt 

Nytt år, nya UF-företag 

UF-mässa sålde slut på alla produkter 

UF-företagen är fler än någonsin

UF-företagarna lär sig att sälja

Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4

Torsdagen den 8 juni 2023 - klockan 07:10
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris