Mobilapp för sommarjobb blev Sveriges bästa UF-företag


Tyra Almcrantz 2023-05-26

Prins Daniel Westling invigde SM i Ungt företagande och passade på att ta en selfie med Axel Elmersjö i SA21M (eller om det var tvärtom).
Prins Daniel Westling invigde SM i Ungt företagande och passade på att ta en selfie med Axel Elmersjö i SA21M (eller om det var tvärtom).

Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson och Kristian Westfeldt har startat SOBB UF, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola som blev årets företag och nu får åka till EM.

Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson och Kristian Westfeldt har startat SOBB UF, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola som blev årets företag och nu får åka till EM.

En buss med elever och lärare från WGY åkte till SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan i Stockholm för att inspireras av alla de företag som tävlade. Dessutom träffade de prins Daniel.

Sedan 1988 har SM i Ung Företagssamhet arrangerats. I år deltog cirka 230 UF-företag i 15 olika kategorier. Det mest prestigefyllda priset är "Årets UF-företag" och blev i år SOBB UF från Kitasgymnasiet i Uddevalla. Sobb UF har utvecklat en gratis mobilapp för sommarjobb och består av eleverna Kristian Westfeldt, Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson. Nu får SOBB UF representera Sverige i EM. 

Motivering löd: ” Bland drygt 12 000 starka bidrag har det vinnande teamet tagit juryn med storm genom sin ödmjuka framtoning, företagsamhet och tydliga framåtanda. Företaget har stött på stora motgångar under UF-året, men lyckas vända dessa till lärdomar som utvecklat dem som både team och företag. Med en helt egenutvecklad produkt tar företaget hand om det värdefullaste vi har – vårt unga humankapital. Med en affärsidé som löser ett verkligt problem, samt en tydlig målgrupp, kommer företaget bidra till att främja psykisk hälsa och motverka kriminalitet. Säsongsarbetet är definitivt här för att stanna, allt för att öka möjligheterna för alla som vill att få sitt första jobb. Stort grattis, årets UF-företag SOBB!”

 

           

 

 


Tipsa en vän Skriv utMånga var intresserade av mässan.
Många var intresserade av mässan.

UF-MÄSSA PÅ WGY

Läs mer
 

UF-Mässa 15 Februari

Krispig UF-Mässa

Den 15 februari är det Westerlundskas årliga UF-mässa. Mässan ä...

Läs mer


Bajssprejen gör succé

- Efterfrågan på bajssprej var större än vad vi trott!
säger Alfred...

Läs mer
<span style=\

Succé på sociala medier
– DND, UF-årets populäraste företag på WGY

Fyra klädintresserade tjejer skapade tillsammans UF-företaget Demin never dies 2022....

Läs mer

Nytt UF-företag tar bort bajslukt 

Nytt år, nya UF-företag 

UF-mässa sålde slut på alla produkter 

UF-företagen är fler än någonsin

UF-företagarna lär sig att sälja

Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emil, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Vilja, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris, Elton