Mobilapp för sommarjobb blev Sveriges bästa UF-företag


Tyra Almcrantz 2023-05-26

Prins Daniel Westling invigde SM i Ungt företagande och passade på att ta en selfie med Axel Elmersjö i SA21M (eller om det var tvärtom).
Prins Daniel Westling invigde SM i Ungt företagande och passade på att ta en selfie med Axel Elmersjö i SA21M (eller om det var tvärtom).

Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson och Kristian Westfeldt har startat SOBB UF, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola som blev årets företag och nu får åka till EM.

Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson och Kristian Westfeldt har startat SOBB UF, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola som blev årets företag och nu får åka till EM.





En buss med elever och lärare från WGY åkte till SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan i Stockholm för att inspireras av alla de företag som tävlade. Dessutom träffade de prins Daniel.

Sedan 1988 har SM i Ung Företagssamhet arrangerats. I år deltog cirka 230 UF-företag i 15 olika kategorier. Det mest prestigefyllda priset är "Årets UF-företag" och blev i år SOBB UF från Kitasgymnasiet i Uddevalla. Sobb UF har utvecklat en gratis mobilapp för sommarjobb och består av eleverna Kristian Westfeldt, Taufeeq Saleh, Viktor Karlsson. Nu får SOBB UF representera Sverige i EM. 

Motivering löd: ” Bland drygt 12 000 starka bidrag har det vinnande teamet tagit juryn med storm genom sin ödmjuka framtoning, företagsamhet och tydliga framåtanda. Företaget har stött på stora motgångar under UF-året, men lyckas vända dessa till lärdomar som utvecklat dem som både team och företag. Med en helt egenutvecklad produkt tar företaget hand om det värdefullaste vi har – vårt unga humankapital. Med en affärsidé som löser ett verkligt problem, samt en tydlig målgrupp, kommer företaget bidra till att främja psykisk hälsa och motverka kriminalitet. Säsongsarbetet är definitivt här för att stanna, allt för att öka möjligheterna för alla som vill att få sitt första jobb. Stort grattis, årets UF-företag SOBB!”

 

           

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Unga företagare satsar på aktier


UF företaget ”Aktiekalendern” vill nå ut till fler unga, speciellt tjejer, att börja med aktier . ”Jag tyckte tanken av att ingen tjej i klassen kunde något om...

Läs mer


Onebuying UF och Box-in UF
är månadens UF-företag 

Igår fick två av årets UF-företagare chansen att presentera sig på...

Läs mer
Många var intresserade av mässan.

UF-MÄSSA PÅ WGY

Läs mer
 

UF-Mässa 15 Februari

Krispig UF-Mässa

Den 15 februari är det Westerlundskas årliga UF-mässa. Mässan ä...

Läs mer

Bajssprejen gör succé

Succé på sociala medier
– DND, UF-årets populäraste företag på WGY

Nytt UF-företag tar bort bajslukt 

Nytt år, nya UF-företag 

UF-mässa sålde slut på alla produkter 

UF-företagen är fler än någonsin

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Tisdag 7/5
Brännbollsturnering
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Neo , Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Hampus, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton