Falugryta med fullkorns ris och spenat.


Anders Nordquist 2006-06-07

REcept

tisdag den 6 juni 2006.

Från aon Köpmanholmen


Falugryta med fullkornsris och spenat.
En bra falukorv är helt okej vardagsmat någon gång ibland. Välj gärna en sort med mycket kött och lite fett.


INGREDIENSER
(4 portioner)
• 500 g falukorv
• 2 dl fullkornsris
• 1 burk pastasås, 5 dl (av Dolmio-typ)
• 1 gul lök
• 1 stor morot
• 1 vitlöksklyfta
• Smör/olja till stekning
• 1 påse färsk bladspenat

SÅ GÖR DU
• Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
• Strimla lök, vitlök och korv, slanta moroten. Fräs i olja, och rör ned tomatsåsen. Låt det hela puttra i 10 minuter eller tills morotsbitarna känns mjuka.
• Lägg upp spenat, avrunnen quinoa och falugryta. Toppa gärna med en grön kvist.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof