UF-mässa sålde slut på alla produkter 


Elin Malm 2022-03-16

Felizia och Alice i företaget Bring UF.
Bild:Elin Malm
Felizia och Alice i företaget Bring UF.Onsdagen 16/3 arrangerades en UF-mässa på skolan. Vanligtvis brukar UF mässorna vara i Uppsala varje år, men detta år valde skolan att ha det i korridorerna. UF-företagen kommer från många olika linjer och det är kul att se att så många har olika affärsidéer och produkter.

Alla UF-företag på skolan hade sin egen monter där de presenterade sina produkter och affärsidéer. Många av företagen hade även erbjudanden och tävlingar för att vinna deras produkter. M.E.J UF var ett av företagen som anordnade en tävling där man skulle gissa hur många pärlor som fanns i en burk. Priset var att man kunde vinna en av deras omdesignade väskor. Själv var jag med och tävlade och hoppas på storvinst.

Det flesta eleverna i årskurs 3 har UF-företag under läsåret, men även en del elever i årskurs 2 deltar. Bring UF är ett UF-företag som säljer miljövänliga tygkassar för en hållbar framtid. Skaparna till företaget är Felizia Lenell, Inez Yttermark, Robin Craig och Alice Lindberg som går i årskurs 2 på Teknikprogrammet. Kassarna har ett tryck av flera blå blixtrar och är gjorde av 100% bomull och är återvinningsbara. I en kort intervju med Felizia berättar hon att företaget har arbetat i motvind under en tid då det har tagit tid för produkterna att levereras, men också att de inte vunnit särskilt mycket under UF-perioden. Idag hade företaget däremot medvind och lyckades sälja slut på alla sina produkter!

Snart är UF-året slut och nya elever ska skapa sina företag och förhoppningsvis har det gått bra för alla företag under året. UF-mässan var ett mycket bra sätt för de nya eleverna att få inspiration till nya affärsidéer. 


Tipsa en vän     Skriv utLisa Borén, Oscar Sedin, Saga Borén och Sonja Björkman är några av de 280 elever som driver UF-företag på Westerlundska gymnasiet.
Lisa Borén, Oscar Sedin, Saga Borén och Sonja Björkman är några av de 280 elever som driver UF-företag på Westerlundska gymnasiet.

Westerlundska gymnaiset

Nytt år, nya UF-företag 

Runt 280 elever på Westerlundska Gymnasiet är nu i gång med sina nystartade UF-företag. Under både höst-och vårterminen kommer elever från olika linjer...

Läs mer
Felizia och Alice i företaget Bring UF.

UF-mässa sålde slut på alla produkter 


Onsdagen 16/3 arrangerades en UF-mässa på skolan. Vanligtvis brukar UF mässorna...

Läs mer
Filippa Dolk och Maryam Nabil Yousif SA19M driver ett företag som fotar och gör affischer.

Westerlundska gymnasiet

UF-företagen är fler än någonsin

Treorna på Westerlundska gymnasiet är igång med sina UF-företag och de ä...

Läs mer
UF-eleverna på WGY lär sig sälja på seminarium i aulan.

UF-företagarna lär sig att sälja

Ungdomsföretagsamheten på Westerlundska gymnasiet är i full fart. Eleverna...

Läs mer

Framgångsrika företag från Westerlundska gymnasiet
- Lightbox UF och GM4

Elever tävlar i ungt företagande 

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam