Pendlarparkering med potential att lyfta!!


Mikael Hägglund 2005-06-23

Parkering med potential
Bild:Mikael Hägglund
Parkering med potential

Visste ni att på ett vardagsmedeldygn så görs 583 arbetsresor från Ullånger. Av dessa går 137 till Ådalsregionen medan 45 styr färden norrut mot Nolaskogs. Kanske inte så underligt att man börjat fundera på pendlarparkering den räddar liv och miljö och stärker våra plånböcker enligt expertisen.

Detta och mycket annat framkom vid det möte som sammankallats av Vägverket Region Mitt och Länstrafiken på Centrum i tisdagskväll.
Syftet med mötet var att inleda en dialog med ortsbefolkningen kring ett beslut som tagits inom ramen för Vägverket Region Mitts handlingsplan (2004 - 2008) för Kollektivtrafiken.
Ett beslut som innebär att man vill sattsa på att upprätta en pendlarparkering i Ullånger som ett pilotprojekt i samverkan med ortsbefolkning och designexpertis.

Nu var tyvärr responsen som vanligt när det gäller oss Ullångersbor inte den bästa eftersom bara ett litet fåtal hörsammat inbjudan men ansvariga personer för de i arbetsprojektet ingående delarna kunde ändå känna sig relativt nöjda efter att ha sammanfattat kvällens diskussioner.

Tyvärr är det allt för få som upptäckt att det finns ett begrepp inom kommunikationssektorn som benämns pendlarparkeringar. Kommande år kommer dessa till och med att få en egen vägskyltning och ges en status utöver vad man normalt förknippar med parkeringar. De skall kännetecknas som kundserviceinriktade. Vara estetiskt tilltalande och ha en design som bara förknippas med pendlarparkering och kollektivtrafikens fördelar.

Men vad är egentligen en pendlarparkering?
Man brukar säga att det är en iordningsställd plats för uppställning av sitt fordon när man vill kunna fortsätta sin resa på annat sätt, förslagsvis genom nyttjande av kollektivtrafiken eller samåkning med kamrater till sitt jobb eller andra ärenden.
Ett modernt och nödvändigt nytänkande till gagn för såväl samhälle, miljö och den egna plånboken håller på att växa fram. Att pendla blir attraktivare för varje höjning av drivmedelskostnaderna vi konsumenter utsätts för. Således har pendlarparkeringarna framtiden för sig.

I Kramfors kommun har 10 platser inventerats och bedömts. Av dessa har parkeringen bakom OK-Ullånger väckt störst intresse pga sitt strategiska läge. Man har beslutat som tidigare nämnts att utveckla en nydesignad pendlarparkering på denna plats.
Vad som händer närmast är att vi åter kommer att bli kallade under hösten för att tycka till och ta del av den förstudie som kommer att presenteras. Ett slutligt förslag kommer att vara klart förhoppningsvis vid årsskiftet.

Här har nu Höga Kustenbor men framförallt Ullångersbor sin stora chans att bidra till att ge samhället och nuvarande parkering en estetisk knuff i rätt riktning.
Det är meningen att vi skall tycka till inte sitta hemma vid köksbordet med kaffekoppen och förnöjsamt tänka att det där fixar andra. Vi kan om vi bara engagerar oss bidra till en helhetslösning som gagnar hela samhället och kustregionen.
Det handlar inte bara om antal platser och eluttag för motorvärmare. Även anslutningsmöjligheterna, förändringar av infarter, vilken service, information vill vi ha, miljökonsekvenser och parkeringens estetiska utformning måste få komma fram till kännedom om vi skall känna oss delaktiga.

I slutändan så kanske lilla Ullånger med omgivande upptagningsområde kan ståta med en anläggning som blir modell för många andra pendlarparkeringar !

Börja ert engagemang med att besöka oss - På Kusten- i Studiefrämjandets lokaler i Ullånger för att ta del i de handlingar som finns i ärendet.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Skidsta fäbodar 3/8 2022
Skidsta fäbodar 3/8 2022

Vädret

.Förslag på webbplatser


2023-02-28
Sundbron: Mulen disig  Torsda
gsmorgon.    Kl. 06:30 Temp 2.0°C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer


Enough is enough.

MyChargeBack promises, then humiliation

If one have attracted of promised bitcoininvestment, there's American experts  leader in funds recovery services and with lawyers working to help the deceived people. But after...

Läs mer


Efter allt De fått gå igenom...

Sollefteå sjukhus har mest nöjda patienter i länet: "Vi löser problemen på ett smidigt sätt"

Sollefteå sjukhus har mest nöjda patienter av alla tre sjukhusen i länet.
Det visar en nationell patientenkät som SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, tagit fram över den...

Läs mer

Magnus beskrev hur han jobbar med ensamkommande flyktingbarn.

...Men är inte dessa lappar helt onödiga??


Inte alltid lätt för en amatör!

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof