Bild:Francesco Bruni Även plockkorgarna ska sköljas rena
Vinskörd i Italien
Nu är vinet skördat ”La vendemmia” i Italien och vi väntar på den första avsmakningen av årets vin ”il vino novello”, som inte är något vin ännu i egentlig mening, utan saften av de pressade druvorna, efter 1 månads jäsning, vilket alltid sker den 1 november.
Det har varit en fin sommar för druvorna och det lär ska bli ett fylligt och gott vin i år. I Toscana började vinskörden extra tidigt i år, då våren var så solig och varm att druvorna var mogna redan i september.
Här kommer några bilder från för- och efterarbetet med pressningen på en vingård i San Gimignano, där de gör vitt och rött vin samt det berömda vita specialvinet ”Vernaccia”
Bild:A. Ekerman Bruni 1. Vinodling i San Gimignano
2. Druvorna töms från vagnen
3. Druvorna går vidare för att raspas av
4. Så fylls de på vinkaren
5.Dagen arbete är slut och vagnarna ska sköljas rena