Oscar Sedin saknar något i de svenska jultraditionerna

Varför dricker vi inte eggnog?


Oscar Sedin 2021-12-27


I Sverige har vi väldigt många traditioner som julbord, Kalle Anka, Lucia mm. Men varför dricker vi inte eggnog under jul?  

Hänvisningar till eggnog dateras tillbaka till 1800-talet när det, precis som idag, serverades som en förfriskning under vintersemestern. Eggnog på 1800-talet bestod helt enkelt av socker, mjölk, ägg, brandy och rom. Drycken var beredd och förbrukad kall, inte lika söt som dess moderna motsvarigheter, och var vanligtvis mycket högre i alkoholhalt. 

Jag har sett på väldigt många amerikanska serier och filmer att det alltid dricker eggnog till jul. Den amerikanska traditionen eggnog är en dryck som kan serveras med eller utan alkohol som innehåller egg, mjölk, grädde och socker. Om den innehåller alkohol så serveras den med brandy, rom eller whiskey i.  

När jag såg eggnog första gången så lät det så sjukt äckligt och ville verkligen inte smaka på drycken. Men efter tid när den har uppkommit fler gånger i serier och filmer så har jag fått något sug på att få smaka på den mystiska amerikanska drycken.  

Jag frågade min polare som har flyttat till New York för att gå college i tyngdlyftning om han har druckit eggnog. 

Det är en väldigt speciell och krämig dryck som smakar lite som en proteindryck fast sötare och utan smaken av frukt eller bär. Eftersmaken så känner man starkspriten som jag hade i. Jag hade Captain Morgan i som var ett väldigt bra alternativ av rom. Jag rekommenderar att i alla fall testa drycken för att det var en väldigt rolig grej. 

Efter vad min polare sa så bestämde jag och min far att vi skulle tillverka eggnog till årets jul och se vad den egentligen smakar.  


Tipsa en vän Skriv utDebatt

Positiv särbehandling utifrån etnicitet bör få göras! 

I Sverige kan det i vissa fall vara tillåtet för arbetsgivare att särbehandla människor på grund av deras kön vid anställning. Frågan är om vi ska...

Läs mer
Ur ett skilsmässobarns perspektiv

Julen uppskattas inte av alla


För många barn, ungdomar och vuxna är julledigheten den mest uppskattade hö...

Läs mer


Oscar Sedin saknar något i de svenska jultraditionerna

Varför dricker vi inte eggnog?

I Sverige har vi väldigt många traditioner som julbord, Kalle Anka, Lucia mm. Men...

Läs mer


Ta inte vår parkering!

Eleverna på El- och energiprogrammet på Westerlundska är missnöjda med att...

Läs mer

Sänk åldersgränsen på Systembolaget!

Hur påverkar distansundervisning elevernas mående?
Läs Amanda Bruks debattartikel!

Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 04:12
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris