"Axel testar" är tillbaka!

Axel testar – Spel som man kan spela på lektionen


Axel Svensson 2023-01-27


Ibland kan det kännas som att lektionerna är oändligt långa och som att tristessen tar kål på dig. Därför har jag valt ut ett flertal datorspel du kan spela för att fördriva tiden. Viktigt att tänka på är att inte störa lektionerna eller låta det gå ut över skolarbetet!

Slopegame

Slopegame kan vara ett av de mest klassiska datorspelen att spela på lektionerna. Du spelar som en grönsvart boll som rullar nedför en evig backe med olika hinder som du måste akta dig för, samtidigt som du rullar snabbare och snabbare. Den melodiska Drum and Bass låten samt bakgrunden som är fylld av neonfärgade byggnader tillför mycket till spelet.

7/10 En klassiker.

Colortunnel

I Colortunnel är målet att ta sig så långt in i en tunnel samtidigt som du måste akta dig för diverse hinder. Det liknar Slopegame på sättet att du ska försöka ta dig så långt som möjligt och slå ditt high-score. Men i Colortunnel finns lite mer variation på banorna och spelet är lite högre tempo.

8/10 Väldigt kul.

Wordle

Detta är ett av mina favoritspel. I Wordle får du sex gissningar att gissa ett engelskt ord på fem bokstäver. För att få fram ordet så får du ledtrådar om vilka bokstäver som används. Om bokstaven blir grå är de inte med – gul så finns bokstaven i ordet men inte på rätt plats och grön ifall bokstaven är med och på rätt plats. Spelet är väldigt svårt men belönande. Det är också lärorikt, jag har lärt mig några nya ord som till exempel nadir, shirk och ictus.

10/10 Perfekta tidsfördrivet.


Tipsa en vän Skriv ut"Axel testar" är tillbaka!

Axel testar – Spel som man kan spela på lektionen


Ibland kan det kännas som att lektionerna är oändligt långa och som att tristessen tar kål på dig. Därför har jag valt ut ett flertal datorspel du kan spela...

Läs mer


VT 2023 Högskoleprov

WGY Nytts bästa tips inför högskoleprovet

Nu är det återigen dags för högskoleprovet som erbjuds två gånger...

Läs mer


WGY Nytt bjuder på julbordsrecept

Experimentera i jul

En stor tradition inom den svenska julen är julbordet, köttbullar, prinskorv, julskinka,...

Läs mer


Vecka 44 väcker många olika känslor

Känslorna inför höstlovet kan vara mycket olika. Många är förvä...

Läs mer

5 tips för dig som har svårt att somna

Sparar pengar genom utmaning

Så blir din morgon extra god

FUNGERANDE RÅD FÖR ATT INTE HAMNA EFTER UNDER DISTANSUNDERVISNINGEN

Därför kan du inte sova och så här gör du för att sova bättre

10 ROLIGA SPARTIPS

Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 05:01
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav , Gustav, Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Ebba, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris