Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

FUNGERANDE RÅD FÖR ATT INTE HAMNA EFTER UNDER DISTANSUNDERVISNINGEN


Linn Nylander 2021-03-18

Känner du att betygen sänker sig? Samtidigt som du inte har någon ork att göra något åt det? Eller är det en plåga att ta sig upp ur sängen på morgonen? Då är den här texten till just dig!

I dessa tider när de flesta arbetar med skolan på distans kan det vara svårt att ta tag i saker, hålla fokus och göra det man ska göra. Många har svårt att komma ur sängen på morgonen och till slut blir det att skolan sker i sängen hela dagen. Eller så har man svårt att inte bli distraherad av sådana saker som att kolla mobilen eller att lägga sig i soffan och kolla på TV. Vilket ofta resulterar i att man inte får skolarbetet gjort. Det kan också vara så att det är svårt de gånger man behöver hjälp med något och det inte finns någon lärare på plats. Det är väldigt lätt att hamna efter under distansstudier vilket är förståeligt. Men här kommer några tips för att undvika detta och förbättra dina distansstudier.

1. Tips nummer ett är att starta din morgon som du vanligtvis brukar göra. På det sättet du skulle göra om du skulle till skolan på riktigt. Detta kommer på så sätt bli lättare att verkligen komma ur sängen och starta skolan. Det är även viktigt att somna i någorlunda god tid trots att det är online skola. Eftersom det annars kan bli ännu jobbigare att ta sig upp på morgonen och då blir det att man loggar in på lektioner från sängen.

2. Tips nummer två är att du sätter dig vid ett bord när skolan börjar. Sätter du dig i soffan eller lägger dig i sängen kan det lätt blir att man blir trött, distraherad och tappar därmed fokus.

3. Tips nummer tre är att följa schemat som om det vore en vanlig skoldag. Ät inte lunch mitt i en lektion eller avsluta den mycket tidigare trots att det är lockande. Ta lunch och rast den tid som schemat säger för det gör det enklare att hålla fokus.

4. Tips nummer fyra om det är svårt att ställa frågor i chatten till din lärare ring gärna upp läraren och ställ frågan på det sättet. Detta kan göra att det blir lättare att få hjälp och förstå.

5. Tips nummer fem. Ring upp en kompis och ha din lektion tillsammans. Detta kan bli lite roligare samtidigt som ni kan diskutera och hjälpa varandra.

6. Tips nummer sex gör något annat på rasterna. Så som du brukar göra i skolan på rasterna gör så hemma också. Gå upp och rör på dig, sätt dig någon annan stans eller om du har lite längre rast ta en promenad. När rasten är slut sätter du dig vid din dator igen. Det går inte att sitta still en hel dag framför skärmen och bara jobba på, alla behöver lite pauser så unna dig det så kommer du orka mer!

7. Tips nummer sju gör en planering eller listor på vad och när saker ska göras och lämnas in. Detta hjälper dig att få en överblick över vad du behöver göra och när det behöver göras. Så slipper man stress göra någon uppgift dagen innan det ska in.

8. Åttonde och sista tipset är att ta hjälp om du känner att du behöver eller tycker något är jobbigt. Det finns alltid hjälp att få från till exempel lärare, personal på skolan, familj och vänner. Kan vara extra nyttigt att utbyta lite tankar och känslor speciellt i dessa tider. Eftersom det spenderas extra mycket tid hemma och det är lätt att snöa in sig i sina egna tankar. Hur litet eller stort problemet än är så finns det alltid hjälp att få vare sig det är professionell hjälp som behövs eller bara bolla tankar med en närstående! :)

Tipsa en vän     Skriv ut

Vecka 44 väcker många olika känslor

Känslorna inför höstlovet kan vara mycket olika. Många är förväntansfulla, glada och peppade inför den kommande veckan. Medveten om att man har resor,...

Läs mer
En sovande Gustav Ahlqvist

5 tips för dig som har svårt att somna

Är du en sån person som har svårt att sova? Har du räknat fler får...

Läs mer

Sparar pengar genom utmaning

Tre killar på Westerlundska gymnasiet sparar pengar genom  en tävling...

Läs mer
Tindra Almgren tipsar om banankakor till frukost medan Tora Edin föredrar rostat bröd med stekt ägg och tomapuré. 

Så blir din morgon extra god

Har du svårt att komma på vad du ska äta till frukost? Du vill ha något...

Läs mer

FUNGERANDE RÅD FÖR ATT INTE HAMNA EFTER UNDER DISTANSUNDERVISNINGEN

Därför kan du inte sova och så här gör du för att sova bättre

10 ROLIGA SPARTIPS

"VAD HÄNDER WESTERLUNDSKA?" HJÄLPER DIG ATT HITTA ANVÄNDBARA RABATTKODER 

DEN PERFEKTA BUFFÉN INFÖR STUDENTFESTEN

Torsdagen den 1 december 2022 - klockan 15:38
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Albin , Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris