FUNGERANDE RÅD FÖR ATT INTE HAMNA EFTER UNDER DISTANSUNDERVISNINGEN


Linn Nylander 2021-03-18

Känner du att betygen sänker sig? Samtidigt som du inte har någon ork att göra något åt det? Eller är det en plåga att ta sig upp ur sängen på morgonen? Då är den här texten till just dig!

I dessa tider när de flesta arbetar med skolan på distans kan det vara svårt att ta tag i saker, hålla fokus och göra det man ska göra. Många har svårt att komma ur sängen på morgonen och till slut blir det att skolan sker i sängen hela dagen. Eller så har man svårt att inte bli distraherad av sådana saker som att kolla mobilen eller att lägga sig i soffan och kolla på TV. Vilket ofta resulterar i att man inte får skolarbetet gjort. Det kan också vara så att det är svårt de gånger man behöver hjälp med något och det inte finns någon lärare på plats. Det är väldigt lätt att hamna efter under distansstudier vilket är förståeligt. Men här kommer några tips för att undvika detta och förbättra dina distansstudier.

1. Tips nummer ett är att starta din morgon som du vanligtvis brukar göra. På det sättet du skulle göra om du skulle till skolan på riktigt. Detta kommer på så sätt bli lättare att verkligen komma ur sängen och starta skolan. Det är även viktigt att somna i någorlunda god tid trots att det är online skola. Eftersom det annars kan bli ännu jobbigare att ta sig upp på morgonen och då blir det att man loggar in på lektioner från sängen.

2. Tips nummer två är att du sätter dig vid ett bord när skolan börjar. Sätter du dig i soffan eller lägger dig i sängen kan det lätt blir att man blir trött, distraherad och tappar därmed fokus.

3. Tips nummer tre är att följa schemat som om det vore en vanlig skoldag. Ät inte lunch mitt i en lektion eller avsluta den mycket tidigare trots att det är lockande. Ta lunch och rast den tid som schemat säger för det gör det enklare att hålla fokus.

4. Tips nummer fyra om det är svårt att ställa frågor i chatten till din lärare ring gärna upp läraren och ställ frågan på det sättet. Detta kan göra att det blir lättare att få hjälp och förstå.

5. Tips nummer fem. Ring upp en kompis och ha din lektion tillsammans. Detta kan bli lite roligare samtidigt som ni kan diskutera och hjälpa varandra.

6. Tips nummer sex gör något annat på rasterna. Så som du brukar göra i skolan på rasterna gör så hemma också. Gå upp och rör på dig, sätt dig någon annan stans eller om du har lite längre rast ta en promenad. När rasten är slut sätter du dig vid din dator igen. Det går inte att sitta still en hel dag framför skärmen och bara jobba på, alla behöver lite pauser så unna dig det så kommer du orka mer!

7. Tips nummer sju gör en planering eller listor på vad och när saker ska göras och lämnas in. Detta hjälper dig att få en överblick över vad du behöver göra och när det behöver göras. Så slipper man stress göra någon uppgift dagen innan det ska in.

8. Åttonde och sista tipset är att ta hjälp om du känner att du behöver eller tycker något är jobbigt. Det finns alltid hjälp att få från till exempel lärare, personal på skolan, familj och vänner. Kan vara extra nyttigt att utbyta lite tankar och känslor speciellt i dessa tider. Eftersom det spenderas extra mycket tid hemma och det är lätt att snöa in sig i sina egna tankar. Hur litet eller stort problemet än är så finns det alltid hjälp att få vare sig det är professionell hjälp som behövs eller bara bolla tankar med en närstående! :)

Tipsa en vn Skriv ut



Tips på saker att göra under Jullovet

Julen är fylld av roliga aktiviteter men det kan vara svårt att veta vad som är roligast att göra under sin lediga tid. Här kommer nu lite tips om vilka aktiviteter du kan...

Läs mer

Tips på vad man kan göra här i Enköping på jullovet

Snart närmar sig jullovet och det finns många saker att göra här i Enkö...

Läs mer
"Axel testar" är tillbaka!

Axel testar – Spel som man kan spela på lektionen


Ibland kan det kännas som att lektionerna är oändligt långa och som att...

Läs mer


VT 2023 Högskoleprov

WGY Nytts bästa tips inför högskoleprovet

Nu är det återigen dags för högskoleprovet som erbjuds två gånger...

Läs mer

Experimentera i jul

Vecka 44 väcker många olika känslor

5 tips för dig som har svårt att somna

Sparar pengar genom utmaning

Så blir din morgon extra god

FUNGERANDE RÅD FÖR ATT INTE HAMNA EFTER UNDER DISTANSUNDERVISNINGEN

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Tisdag 7/5
Brännbollsturnering
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Neo , Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Hampus, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton