En resa till Tanzania och Zambia


Amanda 2007-03-21


Vi åkte med flyg till Arlanda från Kalmar den 16 februari. Vi kom fram till Stockholm vid 5 tiden. Där träffade vi Maritza, Andreas, Karin och Per. Det var dom vi skulle resa med. Vårt plan lyfte från Arlanda vid 6 tiden och vi åkte till Rom. Vi väntade i planet i ca 40 min sedan åkte vi till Etiopien. Vi väntade där i ett par timmar sedan åkte vi till flygplatsen Kilimanjaro i Tanzania.

När vi hade kommit dit skulle vi hämta våra väskor men mammas och mina väskor var inte där. Dom hade blivit felmärkta till en flygplats som låg i Daressalaam så vi fick ta planet dit. På vägen hem fick vi åka ett litet plan tillbaka till Kilimanjaro och därifrån åkte vi taxi till hotellet. Nästa dag åkte vi på safari med vår guide William. Vi åkte till massor av nationalparker och såg många olika djur. Vi såg The Big Five. Vi hälsade på i en masajby där dom sålde jättefina armband som vi köpte. Vi hälsade också på buchmän. Vi var med när dom jagade och vi fick skjuta med deras pilbågar. Mamma köpte en pilbåge och 4 pilar. På vår sista dag med William åkte vi till en skola och lämnade pennor och skrivböcker. Vi fick hälsa på en klass och kolla i deras skolböcker. Dom var jättemånga barn i varje klass och dom hade inte så mycket skolmaterial för det var en nystartad skola.

När William hade lämnat oss på flygplatsen åkte vi till en ö som heter Zanzibar. Där hade vi en guide som heter Khamis. Han tog med oss på en markand på kvällen och sedan gick vi på en nattklubb. Vi åkte till en ö som hette Prisen Island där kollade vi på JÄTTE sköldpaddor. En del var större än en hund. Sedan åkte vi ut med båten och snorklade. Vi såg massor av sjöstjärnor och koraller.

En dag åkte vi och badade med delfiner. Vi såg 5-6 stycken men vi rörde dom aldrig. Det kom jätte många turister så delfinerna blev rädda men jag kom 1 meter som närmast. När vi hade varit på Zanzibar ett tag åkte vi till Zambia. Vi kom dit sent på kvällen så vi hann inte göra något första dagen. Nästa dag skulle vi åka till Victoriafallen med våra Guider.  Dom kom jättesent på morgonen så vi hann bara göra en aktivitet den dagen. Vi åkte med en båt på floden. Vi såg 3 flodhästar. Nästa dag skulle vi titta på Victoriafallen och hoppa gorte swing och glidflyga, men vädret blev för dåligt för att glidflyga. När vi hoppade gorte swing filmades vi så vi har köpt DVD:n. När vi gick vid Victoriafallen blev vi jätteblöta men vi hade köpt regnskydd. Det skvätte jätte mycket vatten från fallet så det var som spöregn ibland och ibland bara duggade det. Vi såg en kille som hoppade bungyjump från en bro. Det var jätte coolt!

På kvällen var det ju tänkt att vi skulle glidflyga men vädret blev för dåligt men vi åkte i alla fall dit för att vänta och se om vädret skulle bli bättre. Men det blev det inte så vi skulle åka helikopter men piloten hade åkt hem så vi tog en taxi till en marknad i stan istället. När vi kom tillbaka till hotellet gick vi och la oss för vi skulle åka tillbaka till flygplatsen kl 1 på natten. Men våra guider var som vanligt sena så vi fick vänta på dom. Sedan åkte vi med planet till Daressalaam. Vi sov på ett hotell en natt och tog sedan flyget hem.

Jag har inget bästa minne för allting var jättebra fast att vi fick lite problem ibland: Väskorna blev felmärkta, Andreas fick Malaria och safaribilen krånglade ett par gånger men förutom det var allt jättebra och mycket spännande. Jag skulle definitivt göra om denna resa. Det är det bästa jag någonsin har gjort!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. ! Anonym 2007-04-08



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus