Sociala medier hjärntvättar


T.L 2020-01-16


I dagens samhälle är sociala medier ett stort fenomen. De sociala medierna används av de flesta och en av de största är instagram. Instagram används av flera miljoner människor varje dag. Även om sociala medier är uppskattat av många finns det såklart en mörk sida av det, precis som med allt annat. Idag är det många som faktiskt MÅR PSYKISKT DÅLIGT på grund av alla sociala medier som finns.

Jag vet själv hur det kan kännas när man sitter där och scrollar bland alla “perfekta” bilder på alla tjejer, med vad som enligt normerna anses som de helt perfekta drömkropparna. Sedan stänger man av mobilen, man går till spegeln och tittar på sig själv. Tankarna börjar snurra runt i huvudet. Är jag verkligen perfekt? Duger min kropp som den är? Behöver jag ändra på mig för att jag ska passa in? Man liksom bara står helt tyst och kollar på sig själv, samtidigt snurrar all SKIT runt huvudet. Efter ett tag går man därifrån. Kanske drar man in magen lite på grund av alla hjärnspöken.  Men egentligen är det väl ganska DUMT hur vi kan låta oss påverkas av någon annans bilder på nätet? 

Men hela den här grejen kan det faktiskt gå riktigt LÅNGT, idag lider många av ätstörningar. En ätstörning får du ofta kämpa med  HELA LIVET, det är svårt att bli helt frisk igen. NÅGOT MÅSTE GÖRAS! Vill vi verkligen ha det såhär?

Hur ska man då lösa alla dessa PROBLEM? Ja, det enklaste är ju såklart att bara sluta följa alla som gör att du mår dåligt. Idag finns det mängder av kroppspositiva konton, de kämpar för att alla ska få känna sig perfekta och att dagens normer ska ändras. Följ dem istället! Om det inte räcker då? JA, då är det väl bäst att bara radera ALLA sociala medier och bara stänga av, för egentligen finns det ju inget som säger att vi måste ha det.

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
5. Så himla braaaaa Shrek 2020-02-12
4. Wow! J.L 2020-02-12
3. WOW! <3 2020-02-06
2. Wooow så bra E.L 2020-02-05
1. Mycket bra krönika! L 2020-02-05



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus