Hur skulle man kunna förlåta sig själv?


V.W 2020-02-13


Civilkurage handlar om att man ska våga göra det rätta, man ska våga stå upp mot någon som gör något dumt och fel.

För de första så måste vi bli bättre på civilkurage. Vilket betyder att vi måste bli bättre på att säga ifrån om vi ser något som är fel. Vi kan inte bara gå förbi och låtsas som ingenting längre, det funkar inte så. Vi kan inte längre stå och kolla på och bara låta det hända.

För de andra skulle vi ha ett mycket bättre samhälle om flera människor skulle känna sig tryggare än vad de gör idag. Om man är ute själv på stan skulle det kännas mycket säkrare för då vet man att om man råkar ut för någonting kommer det finnas någon i närheten som kan hjälpa dig i situationen.

För der tredje, det kan stå ett människoiv på spel. Hur skulle man kunna förlåta sig själv, om det är en person som är i fara och du bara går förbi utan att hjälpa personen för du vågar inte? Det är hemskt. Personens liv hänger på om du hjälper till eller inte.

Jag förstår de personer som stannar upp, men sen inte vet vad dom ska göra. De får panik, fryser och stänger av. Men alla som inte stannar upp, utan bara skyndar förbi, de struntar fullständigt i personen. Kanske har de just låtit en oskyldig människa dö som de hade kunnat rädda.

Sammanfattningsvis så behöver vi mer civilkurage i samhället. Vi behöver ställa upp för varandra. Vi behöver fler som vågar göra det rätta!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus