En vanlig skoldag för mig


Matilda Ljungberg 2005-09-19

Jag går upp någon gång mellan halv sju och sju. Duschar, äter frukost m.m. Allt det där vanliga som jag tror dom flesta brukar göra på morgnarna. Jag bor i Ramdala, i ett ganska stort, gult hus. Ramdala är väldigt litet och har knappt en affär. ”Innestället” där är fotbollsplanen, som ligger ca 200 meter ifrån mitt hus. Vi börjar 08.10 och när klockan är kvart i åtta går jag ut till bussen, som bara är precis utanför huset. (Lyckliga jag ) Där träffar jag min bästa kompis, Jennie, som bor bara ca 500 meter ifrån mig. Det finns väl inget nämnvärt att säga om bussresan upp till Jändelskolan, vi sitter och pratar som dom flesta. Bussresan tar ungefär 20 minuter. Eftersom bussen nästan alltid är sen, så brukar vi komma lite för sent till första lektionen, men det har dom flesta vant sig vid nu.

Sen går vi som vanligt på lektionerna. Vissa ämnen, som tyska, slöjd och matte är ju inte sådär jätteroliga, men med rätt inställning överlever man.  Idrott, so, no och musik är däremot mycket roligare. Min klass är/var känd som skolans pratigaste, men det har lugnat ner sig rätt mycket nu. Eller också har man bara vant sig nu. Jag tycker ändå om min klass jättemycket, och då spelar det ingen roll, även om man kan bli väldigt irriterad ibland.

Det är rätt ojämnt med hur mycket rast vi har mellan lektionerna. Vissa dagar kan vi ha mellan en halvtimme och en timmes rast mellan alla lektioner, andra dagar har vi bara fem minuter mellan lektionerna på hela dagen. Dom dagarna är dom jobbigaste. Visst är det skönt att ha långrast ibland, men man skulle kanske kunna dela upp det lite bättre så att man får ett jämnare schema. Det skulle vara mycket bättre, enligt mig.

På skolan har vi inte mycket att göra på håltimmarna. Vi har visserligen en fritidsgård, fast där är det inte roligt, man kan spela pingis, spela kort m.m. Annars brukar vi inte göra mycket, bara sitter och pratar med varandra eller går runt hela skolan. Om vi har upp emot en timmes rast går vi ibland till Jämjö-hallen (en ica-affär nära skolan) ibland och köper godis eller frukt. Men då måste man ha pengar, vilket jag inte har jättemycket av . Speciellt som jag försöker spara ihop till en någorlunda bra moppe just nu…

Egentligen så är skolan helt okej. Man får träffa en massa människor, som jag aldrig skulle lärt känna om jag inte gick i skolan. Lektionerna är ju inte det allra roligaste, men som sagt, det är mycket lättare att klara sig bättre i det ”vuxna livet” om man i alla fall har försökt anstränga sig lite när man gick i skolan. Man lär sig faktiskt en hel del under dom här 9 åren man går i skolan,
tro det eller ej.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus