Enkätundersökning om unga


Caroline Elnéus 2009-09-22


Torsås kommun vill bli bättre på att ta hänsyn till ungdomars intressen och behov när de fattar beslut och genomför därför en enkätundersökning bland unga i kommunen med start v.43.

Lupp (Lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är enkätundersökning om unga som Torsås kommun ska genomföra bland eleverna i år 8 och år 2 på gymnasiet. Eleverna kommer att få svara på frågor som handlar om fritid, inflytande, skola, trygghet, hälsa, arbete och framtid. Svaren kommer sedan att sammanställas till en rapport som ska användas som underlag av kommunen i beslut som rör unga. Det är också tänkt att resultatet ska kunna användas på olika sätt i undervisningen.

Enkäten kommer att genomföras på lektionstid med start den 19 oktober för Torskolans del.
Eleverna svarar helt anonymt på frågorna och det kommer inte att vara möjligt att koppla ett svar till en viss elev. Det är frivilligt att besvara enkäten så om någon inte vill delta har han eller hon möjligheten att låta bli.

Det är ungdomsstyrelsen som har utvecklat Lupp för att landets kommuner ska få större kunskap om unga och bli bättre på att ta hänsyn till ungdomars intressen och behov.

Om du undrar över något som har med enkäten att göra eller om du vill veta mer om hur svaren ska användas så kan du kontakta Karolina Eriksson som arbetar med de här frågorna på kommunen: karolina.eriksson@torsas.se, 0486-33123.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus