Favoritämnen


Ninnie Leijon 2005-09-27

Så här kan en båt se ut i Torhamns skärgård.
Så här kan en båt se ut i Torhamns skärgård.

I skolan har vi inte så många roliga ämnen, enligt mig.

Matte är inte bara tråkigt det är ganska svårt också, när jag gick i åkurs 4-6 såg man fram emot So lektionerna men nu vill man helst slippa dom. Jag har dock alltid gillat slöjd och engelska. I slöjden har vi den bästa läraren man kan ha. Nu när man börjar åttan ska man i slöjden börja sticka. Man kan välja mellan att sticka fingervantar, lovikkavantar mössor mm. Jag valde att satsa på ett G-VG betyg, alltså valde jag lovikkavantar. Man ska ha ganska grovt garn så man får se upp så att man inte tappar eller lägger till maskor. Jag tror att det ska gå bra, man har fem 4,5 mm stickor (tror jag att det var) och för ett (kanske) lite högre betyg bör man ta hem och jobba med arbetet.

Engelskan har alltid varit rolig för mig, även om jag inte visar det så mycket i skolan. Det är ett helt fantastiskt/fascinerande språk som jag fått upp ögonen för redan som 8- åring. Jag och en av mina kompisar som många kallar för ”Tjalle” brukar efter skolan sätta oss vid hamnen (som jag har så nära mitt hus) och just prata engelska. Jag skulle faktisk hellre vara engelsk än att vara svensk. För att jag gillar ju Englands språk och det verkar mycket roligare.

Vi har två hamnar i Torhamn. En gästhamn och den andra är en fiskehamn. Den är helt underbar. I gästhamnen (där vi inte brukar vara) finns det ett café som är döpt till ”café Måsen”. Det är ganska trevligt och litet. Där serverar dom allt möjligt t.ex. Toast, glass läsk ,kakor och frukt. I båda hamnarna finns det många hamnkatter, dom är jätte tama för att en gubbe (Jag vet inte vad han heter) ger dom mat ibland. Man ser långören från gästhamnen och det finns en fin badstrand i närheten av caféet. Den heter ”Peters vik”. Där är det många som vindsurfar nu när det blir kallare och vågorna blir höga. I fiskehamnen finns det nästan bara en massa fiskebåtar, men det finns några ”vanliga” båtar . Det finns tre stycken långa stenbryggor, och vid slutet av den första brukar vi sätta oss på en filt och prata. Vi brukar sitta där i någon timme. Från dom bryggorna ser man havet, och himmelen.

En av mina högsta drömmar har alltid varit att flytta till London eller Skottland.
Jag har alltid älskat djur, särskilt hundar och jag ska förmodligen skaffa två mops någon vacker dag. Mitt drömhus ligger på landet där man kan se skärgården, ett fint ställe att ha hästar, kor och katter på. Ute på landet fast ändå inte så långt från en stad. Jag vill bo där man bara kan se träd, så man kan galoppera på ängarna. En dröm som ska gå i uppfyllelse, hoppas jag.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Bra artikel Anita Nilsson 2007-01-21



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus