Läxa är bra... eller?


Eleonor Svensson, Jändelskolan 2005-09-19

Elever rusar ut från korridorerna, en vanlig skoldag har gått. Jag går som alltid och pratar med folk på vägen ut, sätter mig på cykeln och kör hem.

Hemma söker jag noggrant igenom kylen efter något att äta. Efter att jag suttit lite vid Tv:n känner jag mig tillräckligt utvilad för att börja med läxorna. Vi har ju inte läxor varje dag men när vi väl har det är det mycket läxor. 10 sidor matte eller något prov. Jag menar varför måste vi lägga ner ännu mer tid på läxorna när vi varit i skolan en halv dag. Jag kommer hem halv 4 varje dag och då har jag lite mer än 5 timmar på att umgås med mina vänner och spela fotboll, handboll eller något annat. Vi går i skolan 7 timmar i skolan + att vi lägger ner en timme innan. Jag tror att elever inte tycker om läxan för vi har för lite tid. Jag tycker skolan borde nöja sig med de 7 timmar de har.



Varför lärare tycker läxan är bra?

Det tror jag inte de gör. De hatade säkert läxan lika mycket som vi gör. Men läxor har funnits i åratal och utvecklats sig till ett måste. Ni har säkert aldrig hört talas om en skola utan läxor. Många elever har svårt att koncentrera sig hemma. Varför har man inte lika svårt att koncentrera sig i skolan? Jag känner mig tvingad, vilka andra val har man. Men hemma har vi en massa annat att välja mellan. När man kommer hem från en jobbig skoldag är det sista man vill göra är att sätta sig med läxorna. Jag tror att läxorna är en av de största orsakerna till att man lätt blir trött på skolan. Det jag helst vill känna när jag kommer hem från skolan är frihet. Kan vi inte få känna det istället för att behöva strunta i kompisarna eller ens hobby för att göra läxorna.



Om jag inte hade några läxor.

I vissa ämnen är det nog bra att ha läxor. Vi hade inte lärt oss engelska utan glosor. Efter en lång skoldag behöver allt sjunka in i huvudet. Fortsätter vi att mala in nya saker i huvudet utan paus fastnar inget. Små läxor som tex glosor är bra, inte för jobbigt och inte för enkelt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
4. Hej igen.. Misse 2005-10-03
3. Det är bra... Eleonor Svensson Jändelskolan 2005-09-30
2. Bra åsikter. Misse 2005-09-28
1. lsf Anonym 2005-09-20



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus