Överviktig?


EC 2008-02-09

Nu tänkte jag ta upp ett allvarligt ämne. Barn i dag blir allt fetare och det börjar i lägre åldrar. Jag tycker att det är ett allvarligt problem, och att alla som är överviktiga ska få den hjälp dom behöver. Inte för att klandra ner på föräldrarna, men det ligger mycket i vad föräldrarna ger sina barn för matvanor, men det kan också ha med ämnesomsättningen att göra. Dom flesta får sjukdomar som diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar. Ungdomar som lider av övervikt är ofta drabbade i skolan, dom mobbas för sin vikt och för att dom aldrig orkar lika mycket som dom andra. Så ska det inte få vara!

Överviktiga personer inser inte alltid att dom kanske väger för mycket, hur ska man få dom att inse det? Kanske genom att berätta för dom hur farligt och påfrestande det är för kroppen, precis som det är för dom som är underviktiga. Dom orkar inte röra på sig, har svårt att klara av vissa saker.

Jag är emot skönhetsoperationer, men när det gäller överviktiga som måste få bort det överflödiga fettet är det okej, för det är ett lidande att bära upp så mycket vikt, leder och skelett försämras. Deras matvanor måste ändras, istället för att äta kakor, godis och annan fet mat, så kan dom ta någon frukt när suget kommer.

Jag skulle jättegärna vilja hjälpa någon som har problem med sin vikt, och följa personen under en tid, kanske med mycket träning och ändring på deras matvanor, och få se en förändring. Då skulle jag känna mig mycket bra, en hjälte kanske? Att ha fått rädda någons liv är väl stort? Och att bara få känna den känslan av att ha gjort någon gott.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Rätt Paboda 2008-05-09
1. Rätt Anonym 2008-03-14



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus