Resan till Stockholm


Josephin Jönsson 2010-06-02

Josephin, Paulina och Jakob minglar runt inne i DN-huset.
Bild:Caroline

Josephin, Paulina och Jakob minglar runt inne i DN-huset.



Vi var tre elever och två lärare som åkte till Stockholm för att ta emot Lilla Journalist priset 2010 i DN-huset i Stockholm. Resan var fantastisk och det tillkom många skratt och glädjetårar på resan dit och hem.

Det var en minnesfylld resa med mycket skratt och glädjetårar. Vi åkte tidigt på morgonen med tåget till Alvesta och bytte sedan där för att åka till Stockholm. När vi kom fram fick vi ta en tunnelbana sista biten till hotellet. Hotellet som vi bodde på hette Kristinebergs hotell och det var ett mycket fint och trevligt hotell.

Kl 15:30 var det dags att gå till DN-huset några hundra meter bort. Alla som skulle vara med samlades utanför tills de öppnade. Allt började med att vi fick ta godis vid ingången och dom bjöd också på jordgubbsbål. Det var många skolor där som tävlade om olika saker och alla var lika bra. Vi vann inte priset, men vi är alla vinnare ändå. Torskolan fick motta ett fint diplom och ett extraptris som delades ut av ågot som Text Talk (publiceringsverktyget som Torsåsnytt är gjort i). Vi fick även lyssna på bandet Play med Famous, dom var väldigt bra och i slutet av kvällen fick vi även goodie bags med deras CD i och mycket mer som penna, tidning, nyckelband och mycket annat.

När allt var slut var klockan 19:00 och ingen ville sitta på hotellet så vi tog tunnelbanan in till Gamla stan och tittade lite. Vi gick in på en glassbar och köpte var sin glass och där fick vi se en känd skådespelare vid namn Katarina Ewerlöf.
Nästa dag åt vi en jättegod frukost på hotellet och åkte sedan in till stan igen. Där gick vi i några timmar på Drottninggatan och shoppade. Efter det hade vi inte mycket tid kvar så vi gick till tågcentralen i ösregn och väntade på tåget. Vi hade det jättebra på tågresan hem och det var där alla skratten och tårarna kom fram efterhand som vi blev allt tröttare och tröttare efter en lång helg i Stockholm.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. En rolig och inspirerande resa till huvudstaden Jacob 2010-06-06



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus