Ridsport - ett viktigt intresse


MR 2020-01-23


Jag tycker att ridsport är roligt men det är också farligt och man måste vara uppmärksam. Hästar är flockdjur och kan bli rädda och kan hoppa åt sidan eller till och med kanske stegra. När det gäller att vara med hästar så måste man vara lugn och bestämd och inte vara rädd eftersom hästen känner det. Man måste också vara tydlig, men ändå snäll mot hästen.

Är ridning en sport? Många tycker att ridning inte är en sport eller att det är fel att sitta på hästens rygg och att man drar den i munnen. Det är en fråga som ofta förekommer och JA, ridning är en SPORT. Man tränar hästens kondition och man kan komma långt med hästen om man har dens tillit. För att få kontakt med hästen så måste man ha tränset, bettet i munnen och man ser hur lydig hästen faktiskt är. 

Jag tycker att ridning gör att man kommer närmare hästen och man lär känna den bättre och hur den rör sig och hur den faktiskt funkar. men ridning är också en farlig sport där man kan ramla av och bryta något i kroppen eller ännu värre så att man får skador för livet. Men det är också en sport som gör att både djur och människor kommer närmare varandra vilket är makalöst vackert!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Profssigt <3 2020-02-05
1. WOW! L 2020-02-05



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus